Ψαχνά: Φωτιά στην Εύβοια Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

φωτια ευβοια ψαχνα

Ψαχνά Φωτιά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης (13/8), στις 03:16 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση, στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, στην Εύβοια.

Αρχικά είχαν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες.

Όμως με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον στο μέτωπο επιχειρούν 80 Πυροσβέστες με 39 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, έξι οχήματα με 12 Πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων), τέσσερα Α/Φ και δύο Ε/Π.

Επίσης στο σημείο συνδράμουν οχτώ μηχανήματα έργου, 10 υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη νέα φωτιά στην Εύβοια



Η φωτιά έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή και στη Χαλκίδα, με τους καπνούς να είναι ορατοί και την μυρωδιά του καμένου να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα.

Εκκενώθηκε μοναστήρι
Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου.

Κατόπιν συντονισμού των δυνάμεων που διευθύνουν το έργο της πυρόσβεσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης των κατοικιών τους σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται στη δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας ενώ προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι, το δύσβατο έδαφος, αλλά και ο πυκνός καπνός

Written by alexandros

40 από τα καλύτερα συνθήματα που γράφτηκαν σε αληθινούς τοίχους στην Ελλάδα

Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον ήρωα- ψαρά Κώστα Αρβανίτη