Πρόστιμο 88.000 δολάρια σε μητέρα για τα κοχύλια που μάζεψαν τα παιδιά της

Απίστευτη τροπή πήρε μία απλή βόλτα στην παραλία για μία μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία καλείται από την πολιτεία της Καλιφόρνιας να πληρώσει 88.000 δολάρια επειδή τα παιδιά της μάζεψαν… κοχύλια!

Η οικογένεια πήγε στην παραλία Πίσμο για να περάσουν στιγμές χαλάρωσης, ωστόσο δεν γνώριζε τους κανονισμούς και της επιβλήθηκε ένα βαρύ πρόστιμο, καθώς τα κοχύλια που εκείνη νόμιζε ότι μάζευαν τα παιδιά ήταν πολύτιμες αχιβάδες.

Ο Μάθιου Γκιλ, ο οποίος εργάζεται για την Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής της πολιτείας, εξήγησε το λάθος που έκαναν τα παιδιά, τα οποία μάζεψαν 72 αχιβάδες, ενώ ισχύουν πολύ αυστηροί κανόνοι γύρω από το «ψάρεμά» τους.

«Έχουμε αυτούς τους κανονισμούς επειδή πρέπει να τα αφήσουμε να φτάσουν τα 10 εκατοστά για να μπορέσουν να αναπαραχθούν, ώστε να μπορούν να έχουν απογόνους κάθε χρόνο και να υπάρχουν νεαρές αχιβάδες», εξήγησε.

Η μητέρα πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια και κατάφερε να μειώσει την ποινή της στα 500 δολάρια, ενώ δήλωσε ότι στενοχωρήθηκε πάρα πολύ από το πρόστιμο, που κατέστρεψε την εκδρομή τους.

Μετά το περιστατικό, η ίδια βέβαια παραδέχτηκε ότι υπήρχαν πινακίδες που απαγόρευαν το μάζεμα αχιβάδων στην παραλία, αλλά δήλωσε ότι θα έπρεπε να ειναι περισσότερες για να τις προσέξουν τα παιδιά.

Η ημέρα εκείνη πάντως σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη.

Charlotte Russ was fined almost $90,000 after her children collected 72 clams, thinking they were seashells, from a California beach ⬇️ https://t.co/9OMEtICaxB

— The Times and The Sunday Times (@thetimes) May 24, 2024

Written by admin

Παράταση προθεσμίας για την κατάθεση του μέχρι 1η Ιουλίου

Πάνος Ιωαννίδης απουσιάζει από το MasterChef – Τα λόγια του Σωτήρη Κοντιζά για την υγεία του