Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε δημόσιο υπάλληλο που κάπνισε 4.512 τσιγάρα στη δουλειά

Ένας Ιάπωνας δημόσιος υπάλληλος βρήκε τον μπελά του επειδή κάπνισε στη δουλειά περισσότερες από 4.500 φορές μέσα σε 14 χρόνια και του επιβλήθηκε πρόστιμο αξίας περίπου 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των The Straits Times, ο 61χρονος διευθυντής, μαζί με δύο συναδέλφους του στο τμήμα οικονομικών της νομαρχίας, παρά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις που δέχτηκαν, τελικά έχασαν σημαντικά χρηματικά ποσά από τους μισθούς τους επειδή συνελήφθησαν να καπνίζουν τσιγάρα στη δουλειά.

Ο εν λόγω διευθυντής κατηγορήθηκε ότι παραβίαζε το «καθήκον αφοσίωσης» σύμφωνα με τον νόμο περί τοπικής δημόσιας υπηρεσίας και αναγκάστηκε να επιστρέψει 1,44 εκατομμύρια γιεν από τον μισθό του, εκτός από την ποινή μείωσης μισθού κατά 10% για έξι μήνες για κατ’ εξακολούθηση κάπνισμα κατά τις ώρες εργασίας. Από ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχε καπνίσει συνολικά 4.512 φορές στην εργασία του τα τελευταία 14,5 χρόνια, ποσό που αντιστοιχεί σε 355 ώρες και 19 λεπτά που δεν έκανε τη δουλειά του.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, το γραφείο ανθρώπινου δυναμικού έλαβε μια ανώνυμη πληροφορία ότι η τριάδα των «θεριακλήδων» πως έκαναν τσιγάρα στα «μουλωχτά». Ο προϊστάμενός τους, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην «τριπλέτα» των καπνιστών, σημειώνοντας πως μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες εάν τους «πιάσουν» ξανά «στα πράσα». Ωστόσο, εκείνοι ατάραχοι συνέχισαν το κάπνισμα και είπαν ψέματα για αυτό όταν κλήθηκαν να απολογηθούν.

Η Οσάκα έχει μερικούς από τους πιο αυστηρούς νόμους για το κάπνισμα στον κόσμο. Εισήγαγε πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος τσιγάρων σε κυβερνητικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων και των δημόσιων χώρων το 2008. Το 2019 απαγορεύτηκε στους κρατικούς υπαλλήλους το κάπνισμα κατά τις ώρες εργασίας.

Οι αντιδράσεις του κόσμου για την ποινή ήταν γενικά με το μέρος του υπαλλήλου. Κάποιοι υποστήριξαν ότι το να πρέπει να βγουν εκτός του χώρου για να καπνίσουν θα σήμαινε ότι θα έχαναν ακόμη περισσότερο χρόνο, ενώ άλλοι είπαν ότι μπορεί κανείς να χάνει χρόνο στη δουλειά πίνοντας τσάι, τρώγοντας σνακ ή απλώς κουβεντιάζοντας, αλλά αυτά δεν είναι ποινικά κολάσιμα αδικήματα, οπότε ούτε και το κάπνισμα θα έπρεπε να είναι.

Δύσκολες ώρες για τη Βάσω Λασκαράκη – Με πατερίτσες η ηθοποιός μετά από ατύχημα

Latest

Ζωή Λάσκαρη: Η αποκάλυψη για το… διαζύγιο με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο – «Γι’ αυτόν δεν ξέρω…»