Προειδοποίηση επιστημόνων: Η επόμενη πανδημία ίσως προκληθεί από τον ιό της γρίπης

Σύμφωνα με τον Guardian, η πιθανή αιτία της επόμενης παγκόσμιας επιδημίας θανατηφόρας μολυσματικής ασθένειας είναι πιθανό να είναι ένα στέλεχος του ιού της γρίπης, σύμφωνα με νέα έρευνα στην οποία συμμετείχαν 187 επιστήμονες. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι κάθε χειμώνα η γρίπη είναι παρούσα και εξελίσσεται διαρκώς, δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία για πιθανή παγκόσμια επιδημία.

Ωστόσο, ένας άλλος επικίνδυνος ιός που προκαλεί ανησυχία είναι ο Disease X, ο οποίος είναι ακόμη άγνωστος στην επιστήμη. Πιστεύεται ότι αυτός ο ιός θα μπορούσε να είναι η αιτία της επόμενης πανδημίας, όπως συνέβη με τον ιό Sars-CoV-2 που προκάλεσε την πανδημία Covid-19. Επιπλέον, οι επιστήμονες φοβούνται για την εξάπλωση της γρίπης των πτηνών, με το στέλεχος Η5Ν1 να ανησυχεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας λόγω της εκτεταμένης μετάδοσής του.

Γενικά, η γρίπη παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για την εμφάνιση πανδημίας στα μάτια της πλειονότητας των επιστημόνων, ωστόσο άλλοι μικροοργανισμοί όπως οι ιοί Lassa, Nipah, Ebola και Zika αναφέρονται ως σοβαρές παγκόσμιες απειλές. Οι επιστήμονες εκφράζουν τους φόβους τους για πιθανές μελλοντικές πανδημίες και επισημαίνουν τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης αντίδρασης σε τέτοιες καταστάσεις.

Written by admin

Ψαγμένη ανεκδοτάρα: Το ποτό και το ρολόι

Στάθης Ψάλτης: Επτά χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του – Η ανάρτηση της Καίτης Φίνου