Πρόεδρος Ασιατικής Τράπεζας Υποδομών και Επενδύσεων: Εκτός από υποδομές, επενδύουμε στους ανθρώπους και στην κλιματική αλλαγή

Πρόεδρος Ασιατικής Τράπεζας Υποδομών και Επενδύσεων: Εκτός από υποδομές, επενδύουμε στους ανθρώπους και στην κλιματική αλλαγή

Ο πρόεδρος της Ασιατικής Τράπεζας Υποδομών και Επενδύσεων Jin Ligun συμμετείχε σε συζήτηση με τον Cheng Li, διευθυντή, John L. Thornton China Center Foreign Policy, The Brookings Institution, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Η Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων εκτός από υποδομές που στοχεύουν στην ανάπτυξη, επενδύει στους ανθρώπους και κυρίως στην κλιματική αλλαγή. Οι μέχρι τώρα χρηματοδοτήσεις 7 δισεκατομμυρίων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αλλά και οι χρηματοδοτήσεις της σε έργα που σέβονται το περιβάλλον το αποδεικνύουν, τόνισε ο πρόεδρος της Jin Ligun, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

«Ιδρύσαμε μια επενδυτική Τράπεζα στο πρότυπο της EBRD, στο πλαίσιο των καλύτερων διεθνών πρακτικών με στόχο να βελτιώσουμε την συνδεσιμότητα μεταξύ των χωρών της Ασίας με τον υπόλοιπο κόσμο» ανέφερε ο κ. Jin. Έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην παρέμβαση του στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Μίλησε για «ιστορικό λάθος» εάν κάποιος παραβλέψει τη συγκεκριμένη πτυχή.

«Δεν υπάρχει πρότζεκτ στην ατζέντα μας που χρησιμοποιεί άνθρακα. Όλα τα έργα μας στοχεύουν στη μείωση της επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή»

Η ΑΙΙΒ σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους Οργανισμούς έχει συμφωνήσει σε συγχρηματοδοτήσεις της τάξης των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Μόνο ένα έθνος υγιές μπορεί να είναι και παραγωγικό,» τόνισε, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΑΙΙΒ.

 

*Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Οι εργασίες του Φόρουμ μεταδίδονται από τον ειδικό θεματικό ιστότοπο του ΑΠΕ-ΜΠΕ www.xamos.gr/delphi-VI

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης »

house-of-fame:-otan-i-mavri-zartiera-“moirase-egkefalika”-sti-skini

House of fame: Όταν η μαύρη ζαρτιέρα μοίρασε εγκεφαλικά στη σκηνή

i-farma:-i-pikra-tis-aleksandras-panagiotarou

Φάρμα spoiler: Η πίκρα της Αλεξάνδρας Παναγιώταρου