Πούτιν: Καρατομεί δύο αξιωματικούς της Αστυνομίας για σκευωρία κατά δημοσιογράφου

Στην απόλυση δύο υψηλόβαθμων αξιωματικών της Αστυνομίας προέβη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, οι οποίοι εναπλάκησαν σε ατεκμηρίωτη ποινική υπόθεση κατά δημοσιογράφου, γεγονός που προκάλεσε μαζική διαδήλωση και κύμα συμπαράστασής του στη Μόσχα την Τετάρτη, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα, στις αρχές της εβδομάδας, η ρωσική αστυνομία αιφνιδιαστικά και δίχως εντολή εισαγγελέα απήγγειλε κατηγορίες και συνέλαβε για εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών τον 36χρονο αστυνομικό ρεπόρτερ, Ιβάν Γκολούνοφ. Την απόφαση αυτή, ακολούθησε κατακραυγή και κύμα οργής από τους υποστηρικτές του δημοσιογράφου, κάνοντας λόγο για σκευωρία.

Δίχως να υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για την κράτηση του δημοσιογράφου, ο Ιβάν Γκολούνοφ αποφυλακίστηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντιμίρ Κολοκόλτσεφ τόνιζε πως θα ζητήσει από τον Πούτιν την απόλυση των διοικητικών αστυνομικών στελεχών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μόλις σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος προέβη στην καρατόμηση δύο υψηλόβαθμων αξιωματικών της ρωσικής αστυνομίας για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΥΤΙΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΡΑΤΟΜΕΙ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

Written by stelios

ΥΠΕΣ: Πρόταση για 7 νέα έργα σε Δήμους (απόφαση)

Καταγγελία ΚΚΕ για Βαρούφακη: Πλευρίζει φίλους του κόμματος για να κατέβουν βουλευτές