Πόσο κόστισε η πανδημία στα Malls της Lamda Development;

poso-kostise-i-pandimia-sta-malls-tis-lamda-development;

Zημιές, όπως ήταν αναμενόμενο, εμφάνισε η Lamda Development στο πρώτο τρίμηνο, λόγω και της αναστολής λειτουργίας των εμπορικών κέντρων.

Η εταιρία ανακοίνωσε ζημιές ύψους 6,8 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η αναστολή λειτουργίας των Εμπορικών Κέντρων της LAMDA Development (η «Εταιρεία»), The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos κατά το μεγαλύτερο διάστημα του Α’ Τριμήνου 2021, η νομοθετικά προβλεπόμενη παροχή μειώσεων στα μισθώματα των καταστηματαρχών/μισθωτών, τα περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία τους καθώς και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας των Εμπορικών Κέντρων της Εταιρείας.

Σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές προβλέψεις, η Εταιρεία προχώρησε σε μείωση μισθωμάτων κατά ποσοστό 40% για το σύνολο του Α’ Τριμήνου 2021 (έναντι ποσοστού 40% μόνο για το μήνα Μάρτιο 2020). Η επίπτωση για το Α’ Τρίμηνο 2021, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανέρχεται σε €3εκ, ήτοι €0,017 ανά μετοχή.

Παρά τις πρωτόγνωρες αντίξοες συνθήκες, η μέση πληρότητα των Εμπορικών Κέντρων παρέμεινε αμετάβλητη σε περίπου 99%. Δεδομένης της ως άνω αναστολής λειτουργίας των Εμπορικών Κέντρων κατά το μεγαλύτερο διάστημα του Α’ Τριμήνου 2021, σε αντίθεση με την αναστολή λειτουργίας μόνο κατά τον μήνα Μάρτιο στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, η σύγκριση των βασικών δεικτών των Εμπορικών Κέντρων για το Α’ Τρίμηνο 2021 έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2020, πέρα από πρακτικά δυσχερής καθίσταται ουσιαστικά και άνευ αντικειμένου.

Συνεπώς, σημειώνει η εταιρία, η σύγκριση των βασικών δεικτών δεν μπορεί να οδηγήσει στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Στα 7,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα EBITDA της εισηγμένης

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η Εταιρεία, εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, διαπραγματεύτηκε νέες ή προχώρησε σε ανανεώσεις συμβάσεων εμπορικής συνεργασίας με οικονομικούς όρους που ίσχυαν προ της κρίσης της πανδημίας, διατηρώντας έτσι σταθερή την αξία των Εμπορικών Κέντρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

agries-melisses:-to-telos-tou-voskari-kai-to-adieksodo-tis-elenis

Άγριες Μέλισσες: Το τέλος του Βόσκαρη και το αδιέξοδο της Ελένης

Βιγιαρεάλ η 6η αήττητη τροπαιούχος

Βιγιαρεάλ η 6η αήττητη τροπαιούχος