Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Κριτική στην πολιτική ορθότητα και τα κλισέ

Πιστεύω ότι υπάρχει ένα κομμάτι νέας γενιάς γνωστών ανθρώπων του χώρου που πρέπει να με απεχθάνεται, δηλώνει ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο γνωστός παρουσιαστής στο περιοδικό ΟΚ! και στον δημοσιογράφο Αστέρη Κασιμάτη. Μεταξύ άλλων, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η νέα γενιά τον αντιμετωπίζει με απέχθεια!
Συγκεκριμένα, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος δήλωσε: “Κάποτε με απασχολούσε η ιδέα ότι η εποχή με ξεπερνά. Όμως, πλέον δεν με ενδιαφέρει. Αντιλαμβάνομαι ότι η εποχή μας έχει κάποιες πτυχές που δεν μου αρέσουν καθόλου. Έως το 2021 προσπαθούσα να δείξω τη σωστή κατεύθυνση και να μοιραστώ την γνώση μου με καλή πρόθεση. Ωστόσο, αυτό παρερμηνεύεται. Ο κόσμος έχει γίνει υπερβολικά απαιτητικός και συχνά δεν κατανοεί τις καλές προθέσεις. Επομένως, μπορώ να πω ότι δεν με ενδιαφέρει να ακολουθώ τις τάσεις”.
“Είμαι αντίθετος σε ορισμένα πράγματα που πιστεύω ότι ένα κομμάτι της νέας γενιάς γνωστών ανθρώπων με απεχθάνεται. Υπάρχουν άνθρωποι που με θεωρούν εκνευριστικό, αντιαισθητικό, συντηρητικό. Δεν μπορώ όμως να αντέξω όσους εκμεταλλεύονται την πολιτική ορθότητα, ούτε όσους πιστεύουν ότι είναι αρμόδιοι να μιλούν δημόσια όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό για ευαίσθητες ομάδες”.
“Το βρίσκω γελοίο. Κάποιοι στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας επικαλούνται κλισέ και υπερβάλλουν. Η υπερβολή οδηγεί πάντα σε αντίθετα αποτελέσματα. Αντιδρώ έντονα στην υπερβολική χρήση πολιτικής ορθότητας. Το κίνδυνος είναι ο νεοσυντηρητισμός”, καταλήγει ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξή του.

Written by admin

Εραστής σε ανεκδοτάρα: “…τους παλιοσκόρους”

Η νόμιμη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών