Πώς να συμφιλιωθείτε μετά από έναν καβγά

Επειδή κάθε σχέση μπορεί να περάσει από διαφωνίες έως και πιο… ισχυρούς τσακωμούς, αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να συμφιλιωθείτε για τον σύντροφό σας.

Οι διαφωνίες και οι τσακωμοί, αν και άβολες καταστάσεις, αποτελούν ένα φυσικό, ακόμη και σημαντικό μέρος σε κάθε σχέση. Αυτές είναι οι σπάνιες φορές που εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να εκφράσετε ανοιχτά αντικρουόμενες ιδέες, μιλώντας ανοιχτά και άμεσα.

Χωρίς αυτές τις ευκαιρίες, η πρόοδος της σχέσης μπορεί να καθυστερήσει και ένας επιφανειακός συναισθηματικός δεσμός μπορεί να «κλέψει» τη θέση μιας πολύ βαθύτερης σύνδεσης.

Η δύναμη μιας σχέσης μετριέται λιγότερο από την ικανότητα των δύο συντρόφων να αποφεύγουν τις διαφωνίες και περισσότερο από το πώς διαχειρίζονται τις συγκρούσεις ως ζευγάρι και πώς προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο μετά την διένεξη.

Οι καλύτεροι τρόποι για να το κάνετε, περιλαμβάνουν:

Κάντε την κουβέντα της συμφιλίωσης
Μετά την υποχώρηση της έντασης, αφιερώστε λίγο χρόνο για να επεξεργαστείτε την εμπειρία σας με τον σύντροφό σας για να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να τσακωθείτε για το ίδιο πράγμα στο μέλλον. Πιθανότατα δεν θέλετε να το κάνετε αυτό αμέσως μετά τον καυγά.

Δώστε του λίγο χρόνο, ίσως μερικές ώρες ή ακόμα και μια ή δύο μέρες, για να ηρεμήσετε και οι δύο.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Family Psychology διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που επικεντρώνονταν στην ενεργή επιδιόρθωση της σχέσης τους και στην απόκτηση νέων προοπτικών ήταν πιο εύκολο να ανακτήσουν την οικειότητα ανάμεσά τους μετά τον καυγά.

Αναζητήστε και δώστε στοργή
Οι καβγάδες με τον σύντροφό σας μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε απόμακροι ή ενοχλημένοι. Για να αναζωπυρώσετε τη στοργή, επιστρέψτε στα βασικά και επανεξετάστε τα θεμέλια της σχέσης σας. «Αγκαλιάστε» τα πράγματα που απολαμβάνετε στον σύντροφό σας εκφράζοντας λεκτικά όλα όσα σας αρέσουν σε εκείνον.

Μπορεί να σας εκπλήξει πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει μια απλή χειρονομία όπως μια αγκαλιά, μια έκφραση ευγνωμοσύνης ή ένα αίτημα να περάσετε χρόνο μαζί.

Έρευνα που που δημοσιεύτηκε στο Journal of Social and Personal Relationships υποδηλώνει ότι οι σύντροφοι που δίνουν και λαμβάνουν στοργικά αγγίγματα σε τακτική βάση είναι πιο ευτυχισμένοι και αναφέρουν υψηλότερη ικανοποίηση από τη σχέση.

Σχέση με γέλιο
Περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί δοκιμάζοντας νέες δραστηριότητες, ειδικά αυτές που προκαλούν γέλιο, μπορείτε να εμβαθύνετε την σύνδεσή σας. Το να γελάτε με το ίδιο πράγμα ενισχύει την ιδέα ότι εσείς και ο σύντροφός σας έχετε παρόμοια άποψη για τον κόσμο και, ως εκ τούτου, προσθέτει βάθος στις εμπειρίες σας.

Το να έρθετε σε επαφή με το εσωτερικό σας παιδί, ωγραφίζοντας, παίζοντας παιχνίδια, περνώντας χρόνο φτιάχνοντας παζλ, μπορεί να βοηθήσει εσάς και τον σύντροφό σας να συνδεθείτε με έναν διασκεδαστικό αλλά ουσιαστικό τρόπο.

Πηγή: vita.gr

Πόσα λεπτά περπάτημα αρκούν για να ζήσουμε περισσότερο;

Συγκλονιστική αποκάλυψη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Μου έφαγαν με μπαμπεσιά το βρέφος της ζωής μου…»