Γάτα: Πώς να ερμηνεύσετε το νιαούρισμα της γάτας

γατα

Κάποιες γάτες είναι πιο ομιλητικές από τις άλλες, ιδιαίτερα αν ανήκουν σε φυλές που φημίζονται για τη φλυαρία τους. Αν όμως μια μέχρι πρόσφατα αθόρυβη γατούλα αρχίσει ξαφνικά να νιαουρίζει όλη μέρα, καλό είναι να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο.

Το πιο συνηθισμένο είδος νιαουρίσματος είναι η παραπονιάρικη κραυγή της γάτας για προσοχή. Το ευρύτερο πλαίσιο μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε για ποιο λόγο νιαουρίζει η γάτα σας.

Αν περπατάει μπρος-πίσω στην κουζίνα, πιθανώς θέλει φαγητό. Αν η γάτα σας νιαουρίζει όταν έχετε μόλις έρθει στο σπίτι, πιθανώς είναι απλά χαρούμενη που σας βλέπει και θέλει χάδια ή αγκαλιές.

Το νιαούρισμα καλωσορίσματος, ιδιαίτερα όταν επαναλαμβάνεται συνεχώς, σχετίζεται επίσης με το ζευγάρωμα.

Μια γάτα σε οίστρο θα νιαουρίζει συνεχώς για να διαφημίσει τη διαθεσιμότητά της στα αρσενικά. Σε ορισμένες γάτες, αυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε παρατεταμένο θρήνο όλες τις ώρες, μέρα και νύχτα.

Ορισμένες φορές μια γάτα θα κάνει παράξενη βαβούρα ή ακόμα και ήχους βελάσματος όταν βλέπει λεία που δεν μπορεί να έχει. Κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος για ποιο λόγο οι γάτες το κάνουν αυτό. Ορισμένοι προτείνουν ότι είναι απλά ένας ήχος γατίσιας προσμονής ή ενόχλησης, όπως όταν κάποιος πλαταγίζει τα χείλη του.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι ένα τέχνασμα της γάτας για να προσελκύσει τη λεία της προκειμένου να διερευνήσει τον παράξενο θόρυβο.

Το γρύλισμα, το φτύσιμο, το σφύριγμα και το ξεφωνητό είναι όλα επιθετικές ή αμυντικές φωνές. Συνήθως είναι πολύ σαφές αν μια γάτα είναι θυμωμένη ή φοβισμένη. Παρομοίως, το γουργούρισμα δε χρειάζεται πολλή εξήγηση. Η γάτα σας είναι απλώς ευχαριστημένη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αν έχετε μια ήσυχη γάτα που ξαφνικά νιαουρίζει, ή μια θορυβώδη γάτα που ξαφνικά σταματάει, μπορεί να υποδεικνύει ότι η γάτα σας είναι άρρωστη. Πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τις γάτες που αρχίζουν να νιαουρίζουν συνεχώς ενώ χρησιμοποιούν το αμμοδοχείο τους, όταν αυτο-καθαρίζονται ή τρώνε.

Οποιοδήποτε από αυτά θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι η γάτα σας είναι ανήσυχη.
Ακούστε και απολαύστε τη φλυαρία της γάτας σας. Θέλει να την καταλάβετε.

Χamos

Μίνα Αρναούτη: Δείτε πόσα πλήρωσε σήμερα στην οικογένεια του τραγουδιστή

kriti:-mythistorimatiki-klopi-ksechasmenou-ekatommyriou-se-epavli-rosou-megistana

Κρήτη: Μυθιστορηματική κλοπή ξεχασμένου εκατομμυρίου σε έπαυλη Ρώσου μεγιστάνα