Menu

Πώς να επωφεληθείτε από τις θερινές εκπτώσεις: Οδηγός για τους καταναλωτές

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν αυτή τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου. Η περίοδος εκπτώσεων θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο, 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με το νόμο, τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή της περιόδου εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για αυτήν την ημέρα είναι από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, για να μην πέσουν θύματα παραπλάνησης από ανεντίμους εμπόρους. Γι’ αυτό το λόγο, εάν η έκπτωση είναι μεγαλύτερη από το 60% του συνόλου των προϊόντων που πωλούνται, το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στη βιτρίνα του καταστήματος.

Αν υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, τότε πρέπει να αναφέρεται το εύρος της έκπτωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να δηλώνεται αν οι εκπτώσεις ισχύουν μόνο για επιλεγμένα προϊόντα και το αντίστοιχο ποσοστό έκπτωσης. Επίσης, στα προϊόντα θα πρέπει να γράφονται σαφώς η αρχική τιμή και η τελική τιμή.

Written by admin

Exit mobile version