Πορτογαλία: Επιτάχυνση των εμβολιασμών στη Λισαβόνα

Πορτογαλία: Επιτάχυνση των εμβολιασμών στη Λισαβόνα

Η Πορτογαλία θα επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμών στη Λισαβόνα προκειμένου να ξεκινήσει με τις ηλικίες των 30 και 40 ετών τον Ιούνιο, έγινε σήμερα γνωστό από τον υφυπουργό Υγείας της χώρας, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την αύξηση των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα.

Οι 40 ετών και άνω θα εμβολιάζονται από την 6η Ιουνίου, είπε ο υφυπουργός Υγείας Αντόνιο Λασέρντα Σάλες και οι 30 και άνω από τις 20 Ιουνίου.

Οι υγειονομικές αρχές θα εντατικοποιήσουν, επίσης, τη διενέργεια τεστ στην περιοχή, στοχεύοντας στα σχολεία, τους ευάλωτους πληθυσμούς, όπως τους αιτούντες άσυλο και τις πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Τα φαρμακεία στη Λισαβόνα ήδη προσφέρουν ένα δωρεάν τεστ αντιγόνων κάθε 15 ημέρες στους κατοίκους.

«Πρέπει να ενεργήσουμε με έναν προληπτικό, δυναμικό τρόπο προκειμένου να σπάσουμε τις αλυσίδες της μετάδοσης», τόνισε ο Πορτογάλος υπουργός.

Η Πορτογαλία έχει άρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς σε μια σταδιακή χαλάρωση των κανονισμών, που εφαρμόζεται από τον Απρίλιο, έπειτα από τέσσερις μήνες ενός αυστηρού λοκντάουν.

Αν και τα κρούσματα παραμένουν σχετικά σταθερά σε πανεθνικό επίπεδο, στα περίπου 300 έως 600 την ημέρα, η Λισαβόνα καταγράφει μια πιο απότομη αύξηση τον Μάιο, ιδίως μεταξύ των νεαρών ενηλίκων, σύμφωνα με τον Αντόνιο Λασέρντα Σάλες.

Η χώρα μετρά συνολικά 845.840 κρούσματα και 17.021 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Λίγο παραπάνω από το 30% του πληθυσμού των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου και το 16% έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι μία ακύρωση θα κοστίσει 16,5 δισ. δολάρια

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι μία ακύρωση θα κοστίσει 16,5 δισ. δολάρια

Survivor Spoiler 26/5: Αγώνας επάθλου Τετάρτης με ανατροπή δεδομένων