Ποιοι προαλείφονται για υπουργοί Εσωτερικών στη θέση του Αλέξη Χαρίτση

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού σήμερα Δευτέρα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές κάλπες στις 7 Ιουλίου, θα ακολουθήσει και η παραίτηση του Αλ. Χαρίτση και η τοποθέτηση υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της εκλογική αναμέτρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού προαλείφονται ο νομικός Μιχάλης Σταθόπουλος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος έχει διατελέσει εξωκοινοβουλευτικός υπουργός σε κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης. Συγκεκριμένα στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του φθινοπώρου του 1974 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ από τον Απρίλιο 2000 έως τον Οκτώβριο 2001 διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης.

Επίσης για τη θέση του κ. Χαρίτση φαίνεται ότι ενδιαφέρον υπάρχει και από τον Αντώνη Ρουπακιώτη. Ο κ. Ρουπακιώτης στις 17 Μαΐου 2012 διορίστηκε υπηρεσιακός Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κυβέρνηση Πικραμμένου. Επίσης από τις 21 Ιουνίου 2012 ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, με συνεργασία των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Παραιτήθηκε από τη θέση αυτή μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Written by stelios

Viral: Καθηγητής διασκεύασε το “Mama” για τις Πανελλαδικές

Παγκρήτια πρωτοβουλία φορέων για την αντιπυρική περίοδο