Ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση σε Νόρις

Ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση σε Νόρις

Ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση για το αυριανό (6/6) γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν επιβλήθηκε στον Λάντο Νόρις, καθώς οι αγωνοδίκες στο Μπακού έκριναν ότι ο οδηγός της McLaren δεν επέστρεψε άμεσα στα πιτ υπό συνθήκες κόκκινης σημαίας, αλλά συνέχισε στην πίστα. Η τιμωρία αυτή έχει ως αποτέλεσμα ο Βρετανός να «πέσει» από την έκτη στην ένατη θέση της εκκίνησης. Ο Νόρις κινείτο με μεγάλη ταχύτητα στην μεγάλη ευθεία της πίστας στο πρώτο μέρος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, όταν το Q1 διεκόπη, επειδή ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι είχε ατύχημα στη στροφή 15. Ο Νόρις πλησίαζε ταχύτατα την είσοδο των πιτ και ζήτησε καθοδήγηση από την ομάδα του. Τον ενημέρωσαν ότι έπρεπε να μπει στα πιτ, αλλά σ’ εκείνο το σημείο ήταν πολύ αργά και γι’ αυτό έκανε άλλον ένα γύρο για να επιστρέψει στο γκαράζ της ομάδας.

Οι αγωνοδίκες ερεύνησαν άμεσα το περιστατικό και, αφού εξέτασαν τα σχετικά βίντεο και άκουσαν τις απόψεις του Νόρις και των ανθρώπων της McLaren, «έριξαν» τρεις θέσεις τον Νόρις, ενώ η συνήθης ποινή σε τέτοια παράβαση είναι πέντε θέσεις, καθώς συνυπολόγισαν τον περιορισμένο χρόνο που είχε στη διάθεσή του για να πάρει μια απόφαση.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι Σέρχιο Πέρες, Γιούκι Τσουνόντα και Φερνάντο Αλόνσο «ανεβαίνουν» μια θέση στην εκκίνηση. Παράλληλα, στον Νόρις επιβλήθηκαν και τρεις βαθμοί ποινής στην άδειά του, με αποτέλεσμα να έχει αυτή τη στιγμή οκτώ μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι 12 βαθμοί ποινής στην ίδια χρονική περίοδο επισύρουν ποινή αποκλεισμού από ένα γκραν πρι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεύτερη σερί “pole” ο Λεκλέρκ

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης »

sakis-rouvas:-me-apeilousan-na-min-pao-sto-moschato,-me-perimenan-me-ksyrafia

Σάκης Ρουβάς: Με απειλούσαν να μην πάω στο Μοσχάτο, με περίμεναν με ξυράφια

sygkinithike-o-sakis-rouvas-sto-enopios-enopio-akougontas-ti-mitera-tou

Σάκης Ρουβάς: Συγκινήθηκε ο Σάκης στο Ενώπιος Ενωπίω ακούγοντας τη μητέρα του