Ποινή φυλάκισης για τη ρίψη κροτίδας

Στο τέλος της «ανωνυμίας» στα γήπεδα, εστίασε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμούς, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας στις δηλώσεις του για τα νέα μέτρα κατά της βίας ότι το «απρόσωπο τελείωσε» και αναλύοντας το νέο αυστηρό πλαίσιο που ισχύει πλέον για όσους έχουν παραβατική συμπεριφορά.

«Εάν επιβεβαιωθεί από την Εισαγγελέα ότι είναι αυτό το πρόσωπο και πάει με την αθλητική βία, σημαίνει πως το παιδί αυτό θα πάει φυλακή έξι μήνες», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βρούτσης και συνέχισε: «Αυτό πρέπει να το ακούσουν όλοι οι σύνδεσμοι. Αν συλληφθούν για ρίψη κροτίδας, πάνε μέσα για ιδιώνυμο. Από έξι μήνες ως πέντε χρόνια. Πρέπει να το μάθουν όλοι. Υπάρχει το αθλητικό ιδιώνυμο το οποίο δεν εξαγοράζεται. Ούτε με κοινωνική εργασία, ούτε με καλό πρότερο βίο. Πλέον όλοι θα εντοπίζονται με τις κάμερες. Ο νόμος αρχίζει να λειτουργεί. Σκεφτείτε ότι 6/3 θα μπουν οι νέες κάμερες. Η Ελλάδα αλλάζει στα γήπεδα. Θα πέφτει καρφίτσα και θα εντοπίζουμε το ποιος την έριξε. Θα βλέπουμε κάθε γωνία του γηπέδου. Η αστυνομία θα επιτηρεί. Με λίγα λόγια, η ανωνυμία θα σταματήσει. Στις 9/4, όποιος μπαίνει με το κινητό του, θα ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν. Το απρόσωπο τελείωσε. Υπήρχε η αίσθηση ότι μπαίνω στο γήπεδο και δεν με ξέρει κανείς. Πλέον αυτό δεν θα υπάρχει».

Μιλώντας για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει δίμηνο κλείσιμο των ποδοσφαιρικών γηπέδων στο κοινό, είπε: «Δεν είναι ευχάριστο να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις. Στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους ότι η Πολιτεία δεν παίζει. Καλύτερα να είσαι χρήσιμος και ωφέλιμος παρά ευχάριστος. Ήταν αναγκαίο και επιβεβλημένο να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά η Πολιτεία έχει την ευθύνη της ασφάλειας του πολίτη.

Δείτε το βίντεο:

Written by admin

Τελευταία νέα για την υγεία της – Ανεκτίμητη δύναμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο καυγάς ανάμεσα σε Σταμάτη και Ντάνιελ στο Survivor