Πληροφορίες για την επανέναρξη των σχολείων μετά το Πάσχα

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους μαθητές που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία τους μετά τις πασχαλινές διακοπές. Η επιστροφή τους πλησιάζει, καθώς η Δευτέρα 13 Μαΐου είναι η ημερομηνία που έχει οριστεί για την επανέναρξη των μαθημάτων μετά την Κυριακή του Θωμά.

Ωστόσο, η επιστροφή αυτή θα είναι προσωρινή, καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πολύ κοντά. Επιπλέον, λόγω των αργοπορημένων Πασχαλινών, θα υπάρξει μια μικρή ανάπαυλα λόγω των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Έτσι, τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου.

Όσον αφορά στα δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, αυτά θα κλείσουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, οι ημερομηνίες κλεισίματος καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο. Για το 2019, τα Λύκεια θα κλείσουν την Παρασκευή 17 Μαΐου, ενώ τα Γυμνάσια την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Τέλος, οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις ημερομηνίες που έχουν οριστεί για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020.

Written by admin

Latest

Παράπονο για τον Σταμάτη Γονίδη: «Δεν έκλαψε κανένας για μένα, ήταν σκληροί…» (video)

Survivor – Ο Γιώργος Λιανός αποκαλύπτει για τον Acun Ilicali: “Αποφάσισα να μιλήσω και να ακουστούν τα πάντα”