Πληροφορίες για προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Τσίπρα μέσα στον Ιούνιο

Μετά την σαρωτική επικράτηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όπου οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκαν σχεδόν σε όλη την επικράτεια, πληροφορίες της τελευταίας ώρας αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται να προκηρύξει πρόωρη προσφυγή σε εθνικές κάλπες, μέσα στον Ιούνιο.

Το πρακτορείο Reuter επικαλέστηκε πριν από λίγο έγκυρες πληροφορίες για διεξαγωγή εκλογών τον Ιούνιο με πιθανότερη ημερομηνία την 3οη Ιουνίου ή ακόμα και την 23η Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει τώρα σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με προφανή στόχο να περιορίσει τις απώλειες και να κατοχυρώσει ένα εκλογικό ποσοστό όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό της ΝΔ με την ελπίδα να μην εξασφαλίσει η «γαλάζια» παράταξη αυτοδυναμία.

Πάντως ενώ πλησιάζουν τα μεσάνυχτα και έχει περάσει πλέον της μίας ώρας μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε τοποθετηθεί επίσημα κάτι που αναμένεται να πράξει άμεσα τις επόμενα λεπτά ή ώρες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΙΟΥΝΙΟΣ

Αττική: Τα δίδυμα των υποψηφίων δημάρχων που θα πάνε στο Β’ γύρο

Δήμοι νομού Θεσσαλονίκης: Αυτοί θα “μονομαχήσουν” στο β΄γύρο (ονόματα+χάρτης)