Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη (pics,vids)

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη. Η είδηση έγινε γνωστή από τη σκηνοθέτη Πέτρα Τερζή, με το Σπίτι του Ηθοποιού να επιβεβαιώνει την είδηση του θανάτου της.

Διαβάστε επίσης: Netflix: Νεκρή μέσα στο σπίτι της πασίγνωστη ηθοποιός – Η ανακοίνωση του μάνατζέρ της

Η Κατερίνα Χέλμη, που έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια, είχε υποδυθεί την αντίζηλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας».

Η ατάκα του ρόλου της «Τσακίσου» στην ταινία «Η αγάπη μας», του 1968, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ έχει μείνει στην ιστορία.

Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς». Η μεγάλη επιτυχία για την Κατερίνα Χέλμη ήρθε με τη συμμετοχή της στην ταινία «Τα κόκκινα φανάρια».

«Μη φύγεις Ντόρη, θα φαρμακωθώ»

Η ατάκα της «Μη φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ» στην εμβληματική ταινία έχει γράψει ιστορία.

Στη διάρκεια της καριέρας της πήρε μέρος σε πάνω από 25 ταινίες και 4 τηλεοπτικές σειρές, ενώ ασχολήθηκε και με τη συγγραφή αρκετών βιβλίων.

Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Σε αντίθεση με τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και διευθυντής του Ιδρύματος Καραμανλή, η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών.

Στις δημοτικές εκλογές του 1994, η Κατερίνα Χέλμη είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Πηγή: In.gr

Χάιντι Κλουμ: Φόρεσε το μπικίνι της και μοίρασε «εγκεφαλικά» (ΦΩΤΟ)

Έγκυος η Ευρυδίκη Βαλαβάνη; «Θύελλα» αντιδράσεων με την ανάρτηση λίγους μήνες μετά τον χωρισμό με τον Βασάλο (pic,vid)