Πέταξαν σκουπιδοτενεκέ σε σκηνή τουριστών – 12χρονος σε κρίσιμη κατάσταση


Το παιδί δίνει μάχη για τη ζωή του

Ένας 12χρονος Γάλλος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από χτύπημα ενός σκουπιδοτενεκέ που κάποιος έριξε από ύψος 20 μ. σε παραλία της Βορείου Ιταλίας ενώ κοιμόταν μέσα στη σκηνή της οικογένειάς του.

«Βρίσκεται υπό παρακολούθηση στη μονάδα εντατικής θεραπείας για να αξιολογηθεί το επίπεδο συνειδητότητας και οι πιθανές νευρολογικές βλάβες που υπέστη κατόπιν του σοκ», τονίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν της παιδιατρικής κλινικής Γκασλίνι της Γένοβας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πρόκειται για μία εγκληματική πράξη, αναμένουμε να βρεθούν οι ένοχοι. Η σύζυγός μου κι εγώ κάνουμε έκκληση εάν κάποιος ήταν μπροστά στο περιστατικό να το καταγγείλει στην αστυνομία», τονίζει ο πατέρας του αγοριού, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Il Secolo XIX.

Η οικογένεια που προέρχεται από την Άνω Σαβοΐα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχει άλλα δύο παιδιά 14 και 15 ετών, που κοιμόντουσαν στην ίδια σκηνή με τον αδελφό τους στην παραλία Μπερτζέτζι, κοντά στη Σαβόνα στη Λιγουρία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Corriere della Sera, οι καραμπινιέροι έχουν ξεκινήσει έρευνες «και η κύρια υπόθεση είναι πως πρόκειται για σκόπιμη πράξη».

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί», δε και η « πιθανότητα για μία επίθεση κατά ελεύθερων κατασκηνωτών», που είναι πρακτική απαγορευμένη στην Ιταλία, τονίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως ένας δεύτερος σκουπιδοτενεκές εντοπίστηκε όχι μακριά από το σημείο απ’ όπου ο πρώτος τραυμάτισε το παιδί.

Written by alexandros

Σάμος: Νέα τραγωδία σε πισίνα – Νεκρή 43χρονη

3χρονο κοριτσάκι που νίκησε τον καρκίνο έγινε παρανυφάκι στον γάμο της δότριας μυελού των οστών της