Πάτρα: «Με χώρισε και ανέβασα ροζ βίντεο και τα στοιχεία της στο διαδίκτυο»

Spoilers

Η πρώτη πανελλαδικά υπόθεση καταδίκης για ανάρτηση ερωτικού βίντεο στο διαδίκτυο για λόγους εκδίκησης (revenge porn), δικάστηκε προ ημερών και είχε πρωταγωνιστή έναν νεαρό από την Πάτρα, o οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών.

Την υπεράσπιση του νεαρού, είχε αναλάβει ο πατρινός δικηγόρος Παναγιώτης Περιβολάρης, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για τις λεπτομέρειές της υπόθεσης και τις ομοιότητες που έχει με τη δίωξη του πρώην παρουσιαστή των «Ράδιο Αρβύλα».

 

«Ο εντολέας μου σχετιζόταν με τη μηνύτρια ερωτικά. Μετά τη διακοπή της σχέσης τους, περιήλθε σε μια πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, του βγήκαν κάποια αρνητικά αισθήματα και αντέδρασε με πολύ άσχημο τρόπο. Είχε ανεβάσει τον περασμένο Οκτώβριο ένα ερωτικό βίντεο στο διαδίκτυο με τη συναίνεση της πρώην κοπέλας του. To βίντεο αυτό, βρισκόταν για περίπου δύο εβδομάδες στον ιστότοπο, πριν την υποβολή της μήνυσης. Δεν φαίνονταν πρόσωπα ή άλλο διακριτικό στοιχείο, από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει η ταυτότητά της. Οταν επήλθε η διακοπή της σχέσης τους, ο εντολέας μου συμπλήρωσε το βίντεο με τα στοιχεία της πρώην κοπέλας του, η οποία όταν το αντιλήφθηκε υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του και συνελήφθη στα τέλη Δεκεμβρίου».

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

Οπως τόνισε ο κ. Περιβολάρης, η μήνυση υποβλήθηκε μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης του παρουσιαστή των «Ράδιο Αρβύλα», όταν η κοπέλα ουσιαστικά αντιλήφθηκε την βαρύτητα του αδικήματος που έγινε σε βάρος της.

«Ουσιαστικά πρόκειται για μια πράξη, σχεδόν πανομοιότυπη με αυτήν του παρουσιαστή» τόνισε ο κ. Περιβολάρης. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι, «λόγω της έντασης που έχει προκληθεί από τη συμπεριφορά και τις εγκληματικές πράξεις του εν λόγω παρουσιαστή, και εξαιτίας της γενικότερης απαξίας που έχει η δημοσιοποίηση τέτοιων προσωπικών στιγμών, εις τρόπο ώστε να γίνονται γνωστές σε τρίτους, έχει προκληθεί μια ιδιαίτερη ένταση και ευαισθησία από την πλευρά των διωκτικών αρχών -και καλώς κατά τη γνώμη μου- και φυσικά η παθούσα και πρώην κοπέλα του εντολέα μου, προέβη στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του, για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων».

Γιατί όμως ο εντολέας του κατηγορήθηκε για πλημμέλημα, ενώ ο παρουσιαστής έχει προφυλακιστεί με κακουργηματικές κατηγορίες;

Ο ΝΟΜΟΣ

Όπως είπε ο κ. Περιβολάρης, ο σχετικός νόμος αναφέρει πως η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συναίνεση του προσώπου συνιστά κακούργημα, όταν αυτός ο οποίος αναρτά τα προσωπικά δεδομένα, έχει σκοπό να αντλήσει κάποιο οικονομικό όφελος, το ύψος του οποίου είναι αδιάφορο.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή, μια ιδιαίτερη ένταση και κοινωνική αναταραχή, λόγω των συγκεκριμένων πράξεων, που είναι καταδικαστέες ποινικά και ηθικά. Στην περίπτωση του παρουσιαστή, όμως, θεωρώ ότι δεν προκύπτει με ευχέρεια τέτοιο οικονομικό όφελος, αλλά, κατά πάσα πιθανότητα ασκήθηκε μια ποινική δίωξη κακουργήματος, προκειμένου να ικανοποιηθεί κάποιο αόριστο περί δικαίου αίσθημα, για να δείξει η δικαιοσύνη ότι κάνει τη δουλειά της. Με κάθε σεβασμό, η δικαιοσύνη θα έκανε τη δουλειά της, ακόμα και αν ασκούσε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, όπως έγινε στον εντολέα μου» είπε ο κ. Περιβολάρης.

Δεν κρύφτηκε ούτε από την παθούσα

Οσον αφορά τον νεαρό Πατρινό που υπερασπιζόταν, παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι ενήργησε εν βρασμώ ψυχής και ότι είχαν αναπτυχθεί κάποια άσχημα αισθήματα προς την πρώην σύντροφό του, και στα πλαίσια αυτά αντέδρασε με αυτό τον τρόπο, τόνισε ο κ. Περιβολάρης.

«Καταδικάστηκε τελικά σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών. Θεωρώ ότι ήταν μια απόφαση αυστηρή μεν, αλλά δίκαιη. Εχει ασκήσει έφεση και πλέον έχει αφεθεί ελεύθερος, γιατί δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του, καθότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για το εφετείο.

Προφανώς έχει μετανιώσει για την πράξη του, προσπάθησε να άρει τις συνέπειες αυτής, μετά την τέλεσή της, προσπάθησε να επιδείξει έμπρακτη μετάνοια, ζητήσαμε και αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και αυτή τη στιγμή, όντας ελεύθερος, θεωρώ ότι έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των πράξεών του».

Τέλος, ο δικηγόρος έστειλε και ένα μήνυμα προς όσους σκέφτονται τη δημοσιοποίηση «ροζ» βίντεο ως μέσο εκδίκησης, ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πολύ σοβαρά, και ακόμα περισσότερο αν αποσκοπούν σε κάποιο οικονομικό όφελος.

«Θα πρέπει κάποιος να έχει μια τρομερά περίπλοκη δομή και κάποια ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση, προκειμένου να καταφέρει να δημοσιοποιήσει προσωπικές στιγμές κάποιου προσώπου, χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι. Τον εντολέα μου τον πήραν χαμπάρι γιατί δεν κρύφτηκε, ούτε καν από την παθούσα, λέγοντάς της αυτό που της έκανε» είπε ο κ. Περιβολάρης.

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Ψυχικά ασθενής ο Λάμπρος; Τι θα αλλάξει στον χαρακτήρα του

Άγριες Μέλισσες spoiler: Ψυχικά ασθενής ο Λάμπρος;

Survivor spoiler: Αυτές είναι οι ρήτρες για όσους αποχωρήσουν οικειοθελώς!