Παραδόθηκε αμαχητί ο Ολυμπιακός

Παραδόθηκε αμαχητί ο Ολυμπιακός

Βαριά ήττα με 13-6 από την Προ Ρέκο γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Όστια της Ιταλίας, για την 9η αγωνιστική του Α΄ ομίλου του Champions League υδατοσφαίρισης. Οι “ερυθρόλευκοι”, που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο final-8 του Βελιγραδίου, δεν κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση απέναντι στους πανίσχυρους πρωταθλητές Ιταλίας και ιδιαίτερα στον ασταμάτητο Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο, που πέτυχε πέντε γκολ.

Οι Ιταλοί με πιεστική άμυνα επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους και προηγήθηκαν 2-0. Χαράμισαν όμως κάποιες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και σε κόντρα και ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να μειώσει λίγο πριν το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου με τον Ντάουμπε και να ισοφαρίσει στο ξεκίνημα του δεύτερου με τον Αργυρόπουλο. Όμως, η ασφυκτική άμυνα της Προ Ρέκο και η εκτελεστική ικανότητα του Ντι Φούλβιο έφεραν γρήγορα την ομάδα της Γένοβας στο +3 (5-2), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 7-4.

Στην τρίτη περίοδο ο Θοδωρής Βλάχος άλλαξε τερματοφύλακα, περνώντας στο παιχνίδι τον Γαλανόπουλο αντί του Ζερδεβά, αλλά οι Ιταλοί ήταν πλέον το απόλυτο “αφεντικό” της αναμέτρησης και ξέφυγαν 12-4, με τους “ερυθρόλευκους” να χάνουν στο διάστημα αυτό τρεις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και να δείχνουν… μία ταχύτητα κάτω από τους αντιπάλους τους. Το τελευταίο οκτάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν στο μυαλό τους το αυριανό (21/4, 18:45) τελευταίο ματς του ομίλου με τη Μαρσέιγ.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 5-3, 5-0, 1-2

Διαιτητές: Κόριζνα (Πολωνία), Μπουτς (Ισπανία)
Οι συνθέσεις:
ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Γκαμπριέλ Ερνάντεθ): Μπίγιατς, Ντι Φούλβιο 5, Μάντιτς 1, Φιλιόλι 2, Γιάνγκερ, Βελότο, Πρεσούτι, Ετσενίκε 1, Ίβοβιτς, Φιγκάρι, Αϊκάρντι 3, Λουόνγκο 1, Νέγκρι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 2, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς, Αργυρόπουλος 2, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Καπότσης, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛOY

Διαβάστε επίσης »

Ιταλία-Covid-19: 12.074 κρούσματα, 390 θάνατοι

Ιταλία-Covid-19: 12.074 κρούσματα, 390 θάνατοι

«Αποχωρεί και η Γιουνάιτεντ από την ESL»

«Αποχωρεί και η Γιουνάιτεντ από την ESL»