Παπαρίζου: Σαν σήμερα 22 χρόνια πριν, ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision με τους Antique (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Μπορεί να έχει γράψει ιστορία στη Eurovision με τη νίκη της το 2005, αλλά η Έλενα Παπαρίζου είχε διαπρέψει και νωρίτερα στον διαγωνισμό, με το «Die for You» και τους Antique.

Σαν σήμερα 12 Μαΐου του 2001, η Έλενα Παπαρίζου και ο Νίκος Παναγιωτίδης εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Κομπεγχάγη και κατάφεραν να κατακτήσουν την 3η θέση.

Το τραγούδι ταυτίστηκε με την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στη σκηνή και την ολόσωμη λευκή φόρμα που φορούσε.

Μέσα από το προφίλ της στο Instagram, ακριβώς 22 χρόνια μετά, η τραγουδίστρια θυμήθηκε τη Eurovision του 2001 και προχώρησε σε μία σχετική ανάρτηση.

Η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στη Eurovision το 2001 με τους Antique

Η άγνωστη περιπέτεια που είχε με το ρούχο της

Σχετικά με αυτή τη συμμετοχή της, η Έλενα Παπαρίζου μοιράστηκε πριν από έναν χρόνο, μία ιστορία από ένα ατύχημα που είχε με το ρούχο της. Η ίδια μίλησε στο podcast «POP για τις Δύσκολες Ώρες» και ανακάλεσε στη μνήμη της ένα συμβάν, άκρως ανεπιθύμητο για κάποιον που ετοιμάζεται να βγει στη σκηνή και να εκπροσωπήσει τη χώρα του, στον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, είπε στο podcast:

«Κάποια στιγμή φεύγει ένα μπουκάλι, το κρατούσε μία συνάδελφος, και έσταξε από τη μία πλευρά και έγινε μαύρη η δερματίνη, ξέβαψε» θυμήθηκε η Έλενα Παπαρίζου για τη συμμετοχή της στη Eurovision, το 2001 και συνέχισε: «Η EBU είναι πάντα πολύ οργανωμένη, υπάρχουν γιατροί, καθαριστήρια, οτιδήποτε χρειάζεσαι είναι οργανωμένο, ώστε να ξέρει κάθε delegation πού μπορεί να πάει. Μας στέλνουν σε ένα καθαριστήριο – και ξέρετε, οι Σουηδοί με τους Δανούς και τους Νορβηγούς μιλάμε μεταξύ μας, αλλά οι Δανοί είναι λίγο πιο δύσκολο να τους καταλάβεις. Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω τα πάντα, κοχλάζει ο λαιμός τους με έναν τρόπο και δεν τα καταλαβαίνω όλα. Και προσπαθεί να βάλει κάποιο υγρό πάνω, αλλά γίνεται χειρότερο. Πάει να το βάλει στην πρέσα και πάει, μαύρισε όλο το ρούχο! Κλάμα, κακό, να έχω βγει από το καθαριστήριο, να κλαίω και να με ακούει όλη η Κοπεγχάγη. “Το ρούχο μου! το ρούχο μου!”. Δεν είχα άλλο ρούχο! Ήρθε όμως η Μαρίνα η Κερεκλίδου, η σχεδιάστρια από τη Σουηδία, με ό,τι ύφασμα της έμεινε και αντικατέστησε το ένα κομμάτι. Κουβαλούσε τη ραπτική μηχανή στο ξενοδοχείο, ένας χαμός. Το έκανα πρόβα και στο τέλος όλα καλά».

«Λύγισε» στον αέρα η Ελένη Μενεγάκη: «Θέλω να κλάψω – Αυτά που κοροϊδεύαμε…» (vid)

«Ανακοίνωσε το “τελευταίο αντίο” μουσικά»: Δάκρυσαν όλοι με το κύκνειο άσμα του Γιώργου Δασκαλάκη – H συγκινητική ανάρτησή του