Παπαδημούλης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για στήριξη Τίμερμανς

Δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη από την aftodioikisi.gr σεναρίου για στήριξη Τσίπρα σε Τίμερμανς και Μέρκελ για τις θέσεις του Προέδρου της Κομισιόν και της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αντίστοιχα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει η ευρωπαϊκή Αριστερά τον Τίμερμανς.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ρ/σ 24/7 ο Δημήτρης Παπαδημούλης παρέπεμψε στη συνέντευξη Τσίπρα στον Alpha και ανέφερε ότι «θα στηρίξουμε τον προοδευτικότερο δυνατό υποψήφιο που μπορεί να πάρει στήριξη από το Συμβούλιο και ψήφο εμπιστοσύνης από την ευρω-βουλή” επαναλαμβάνοντας ωστόσο την αρχική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους υποψηφίους της Αριστεράς. Σε ερώτηση ειδικά για τη στήριξη στον Τίμερμανς απάντησε ότι αυτό το σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Είπε ότι στόχος είναι να αποτραπεί η εκλογή Βέμπερ στο τιμόνι της Κομισιόν και χαρακτήρισε σχεδόν βέβαιο ότι η πλειοψηφία του νέου ευρω-κοινοβουλίου δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Βέμπερ και άρα η Μέρκελ θα είναι αναγκασμένη να τον εγκαταλείψει καθώς -όπως σημείωσε Μακρόν και Φεερχοστατ θα πουν κι αυτοί όχι στην υποψηφιότητα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ, ΤΙΜΕΡΜΑΝΣ, DEPT-A ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Σημαντική ανακάλυψη από Έλληνα ερευνητή

Δ. Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις ευρωεκλογές