Παντρεύεται με ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης ο Ελον Μασκ;

Αίσθηση έχουν προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο μια σειρά από φωτογραφίες του Έλον Μασκ να αγκαλιάζεται και να φιλιέται με θηλυκά ανδροειδή. Οι φωτογραφίες δεν φαίνονταν εκ πρώτης τουλάχιστον όψεως προϊόν μοντάζ και δεδομένου του χαρακτήρα του Αμερικανού μεγιστάνα ήταν αρκετοί εκείνοι που πίστεψαν ότι ο Μασκ έκανε αυτή την φωτογράφηση πιθανώς για επικοινωνιακούς λόγους ή επειδή θέλησε να ταράξει για μια ακόμη τα νερά ισχυριζόμενος ότι σύναψε σχέση με ένα ρομπότ.

πηγή φωτό (@danielmarven/twitter)

Τα ρομπότ στις φωτογραφίες ανήκουν σε ένα είδος ρομπότ με τη γενική ονομασία «Catnilla» τα οποία είναι ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και οι δημιουργοί τους υποστηρίζουν ότι μπορούν να εμφανίσουν αισθήματα χαράς και λύπης. Ο Ντέιβιντ Μάρβεν διευθύνων σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας αποφάσισε να δημιουργήσει με τη βοήθεια ενός εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης αυτές τις εικόνες του Μασκ να έρχεται σε στενή επαφή με τα ρομπότ και να τις δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα με λεζάντα «Ο Ελον Μασκ ανακοινώνει τη μελλοντική του σύζυγο, ποιά είναι αυτή;» δημιουργώντας όπως είναι ευνόητο ιντερνετικό ντόρο αλλά και σύγχυση για το τι συνέβαινε. Όπως είναι ευνόητο οι φωτογραφίες έγιναν αμέσως viral.

πηγή φωτό (@danielmarven/twitter)

Ο Μάρβεν λέει ότι θέλησε με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει κάποιες πλευρές των κινδύνων που ελλοχεύει η τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Όπως λέει όταν είδε τον Ελον Μασκ να παρουσιάζει πριν μερικούς μήνες το ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που ανέπτυξε μια από τις εταιρείες του σκέφτηκε ότι μια σκηνή με πρωταγωνιστή τον Μασκ και ένα τέτοιο ρομπότ δημιουργημένη από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης θα καταδείξει με τον πιο παραστατικό τρόπο το μήνυμα που ήθελε να περάσει.

πηγή φωτό (@danielmarven/twitter)

Το αν πέρασε αυτό μήνυμα μένει να φανεί αλλά το σίγουρο είναι ότι οι εικόνες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον και σίγουρα δείχνει τις δυνατότητες που έχουν οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού με ότι θετικό ή αρνητικό αυτό συνεπάγεται.

Naftemporiki.gr

Σακίρα: Φήμες την θέλουν να φλερτάρει τον Τζίμι Μπάτλερ

Τα 6 πιο ανικανοποίητα ζώδια