Πάλη – Τραμπάκουλας: Μακάρι να φέρουμε και τον Καρέλιν

Spoilers

Πάλη: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων άρχισε στο Λουτράκι την Τρίτη και άπαντες εκφράζουν τη σιγουριά τους για μία πετυχημένη διοργάνωση.

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΛΟΠ, Δημήτρης Τραμπάκουλας μίλησε στο Sportime.gr για την αναγκαιότητα της χώρας μας να επενδύσει περισσότερο στον αθλοτουρισμό.

«Είναι πολύ σημαντική διοργάνωση για την ομοσπονδία, για τους τοπικούς φορείς, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα. Ο αθλοτουρισμός βοηθάει σε πολλούς τομείς τη χώρας μας. Σκεφτείτε ότι θα λάβουν μέρος 800 αθλητές και μαζί με τους προπονητές φτάνουν τους 1000. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι για την τοπική κοινωνία του Λουτρακίου, για την οικονομία την προβολή και την ανάπτυξη γενικότερα της πόλης.

Το Sports Camp εδώ στο Λουτράκι είναι ένας υπέροχος χώρος. Στην Αττική εμείς δυσκολευόμαστε να βρούμε ανάλογους χώρους για να δουλέψουν οι αθλητές μας».

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων θα λάβουν μέρος αθλητές άνω των 35 ετών. «Πρόκειται για μία γιορτή», αναφέρει ο κ.Τραμπάκουλας και συμπληρώνει: «Έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με το άθλημα που αγαπούν. Ένα κίνητρο για να συνεχίσουν να αθλούνται, αντί να μένουν αδρανείς. Οι αθλητές της πάλης έχουν κάτι να περιμένουν. Να προετοιμάζονται γι’ αυτό. Και μάλιστα, επειδή η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι πολύ ευχαριστημένη από την Ελλάδα, ήδη υπάρχουν συζήτησης για να αναλάβουμε και τη διοργάνωση του 2023!».

Στις, μέχρι τώρα, συμμετοχές ξεχωρίζει το όνομα του Αντρέι Βρόνσκι. O 56χρονος Πολωνός έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (1988) και της Ατλάντα (1996), τέσσερα σε παγκόσμια (1-1-2) και πέντε σε ευρωπαϊκά (3-0-2).Υπήρξε σημαιοφόρος της ομάδας της Πολωνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του.

«Έχουν έρθει αρκετά μεγάλα ονόματα και ήδη γίνεται κουβέντα να αυξηθούν αυτά στις επόμενες διοργανώσεις. Μακάρι να φέρουμε κάποια στιγμή και τον μεγάλο Αλεξάντερ Καρέλιν», δήλωσε ο κ.Τραμπάκουλας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης έχει στο καλεντάρι της και το Βαλκανικό και Μεσογειακό παίδων που θα διεξαχθεί στο τέλος του μηνός στην Ξάνθη και θα κρατήσει 6 μέρες. Με συμμετοχή 250 αθλητών.

«Η ΕΛΟΠ έχει πλήρες πρόγραμμα και το 2022 υπάρχουν πολλά σχέδια, με προετοιμασίες αθλητών και ανάδειξη νέων ταλέντων. Κάθε χρόνο έχουμε 15-17 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες. Φυσικά ο μεγαλύτερος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 και οι διακρίσεις στο Παρίσι», τόνισε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΛΟΠ.

Spoilers

GNTM spoiler: Αυτό είναι το μοντέλο που αποχώρησε

Συνταγή: Μοσχαρίσια κόντρα με σαλάτα ραπανάκι από τον Άκη Πετρετζίκη – video