Παγκόσμιο συναγερμό κήρυξε ο ΠΟΥ: Κίνδυνος για την Ευρώπη από τα αυξημένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων εξαπλώνεται και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το ανώτατο επίπεδο συναγερμού.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, μετά τα 17.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, που έχουν εντοπιστεί σε 74 χώρες στον κόσμο.

«Αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αυξημένος ο κίνδυνος στην Ευρώπη»
Παρότι διευκρίνησε ότι ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι σχετικά χαμηλός, επεσήμανε ότι στην Ευρώπη είναι αυξημένος.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ διευκρίνισε ότι η επιτροπή των ειδικών δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει και παρέμεινε διχασμένη σχετικά με την αναγκαιότητα κήρυξης του ανώτατου επιπέδου συναγερμού και, για το λόγο αυτό, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έλαβε την απόφαση.

«Είναι μία έκκληση για ανάληψη δράσης, αλλά δεν είναι η πρώτη», δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, υπεύθυνος καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως αυτό θα οδηγήσει σε ανάληψη συλλογικής δράσης κατά της νόσου.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση έξαρσης του ιού ανά τον κόσμο. Η νόσος διασπείρεται με ταχύτητα, όμως μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πολλά», σημείωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Κυριακίδου: Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενισχύσει την απάντησή της
Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενισχύσει την απάντησή της για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ για παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία.

«Παρακολουθούμε ενεργά την κατάσταση από την πρώτη μέρα και τα εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων παραδίδονται ήδη στα κράτη – μέλη μας. Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την απάντησή μας στην ΕΕ», επισήμανε η κυρία Κυριακίδου, με ανάρτησή της στο Twitter.
πηγή in.gr

Δέσποινα Βανδή: Γιορτάζει τα 53α της γενέθλια στη Θεσσαλονίκη με τον Μπισμπίκη .. δείτε τη τούρτα της -φωτο

Ιωάννα Τούνη: Τέλος στις φήμες πως υπάρχει κρίση στη σχέση τους έχουν βάλει πια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου και η Ιωάννα Τούνη.