Όταν η Χριστίνα Ωνάση συνελήφθη για πορνεία στο Παρίσι + 23 ακόμα αλήθειες για τη ζωή της

1. Ήταν ανεπιθύμητη

Η Χριστίνα Ωνάση γεννήθηκε το 1950, στη Νέα Υόρκη, από τον Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας, Αριστοτέλη Ωνάση, και την Τίνα Λιβανού, πλούσια κληρονόμο ελληνικής οικογένειας. Θα περίμενε κανείς ότι το ζευγάρι θα ήταν χαρούμενο που θα καλωσόριζε το δεύτερο παιδί του και τη μοναδική κόρη, αλλά όχι. Ο Άρι δεν ήθελε παιδιά μετά τη γέννηση του γιου του και η Τίνα κράτησε τη Χριστίνα μόνο και μόνο από εγωισμό.

2. Η μαμά της πάλεψε για να την έχει

Όταν οι γιατροί είπαν στη μητέρα της Χριστίνας ότι η έκτρωση μπορεί να της απαγορεύσει να κάνει άλλα παιδιά, εκείνη αποφάσισε να κρατήσει το μωρό. Εξάλλου, τι θα γινόταν αν παντρευόταν ξανά και ήθελε άλλο ένα μωρό; Αυτή η απόφαση προσέκρουε στις επιθυμίες του συζύγου της, ο οποίος ήθελε να τερματιστεί η εγκυμοσύνη από την αρχή. Ωστόσο, μόλις γεννήθηκε η Χριστίνα, η μητέρα της άλλαξε, έγινε ψυχρή και απόμακρη.

3. Η Χριστίνα ήταν φτυστή ο πατέρας της

Για την Τίνα, αυτό σήμαινε καταστροφή. Ξανθιά, με λεπτεπίλεπτα χαρακτηριστικά και φυσικά λεπτή σιλουέτα, ένιωθε άσχημα για την μελαχρινή, γεροδεμένη κόρη της.

4. Ήταν το χρυσό του παιδί

Όσο περνούσε ο καιρός, γινόταν τρομακτικά σαφές ότι η Χριστίνα δεν ήταν η αγαπημένη της μητέρας της. Αλλά ενώ αυτό κατέστρεφε την αυτοεκτίμησή της, είχε με το μέρος τον πατέρα της. Αν και είχε αντιταχθεί σθεναρά στη γέννησή της, ο Αριστοτέλης Ωνάσης άλλαξε στάση μόλις γεννήθηκε η Χριστίνα. Χαρούμενος που του έμοιαζε, την αποκαλούσε «chryso mou» και φαινόταν να της έχει αδυναμία.

Η Χριστίνα απολάμβανε την προσοχή και τόσο εκείνη όσο και ο αδελφός της λάτρευαν να έχουν τον πατέρα τους κοντά τους. Δυστυχώς, σύντομα ανακάλυψαν πόσο σπάνιες θα γίνονταν οι επισκέψεις του και με τι θα αναπλήρωνε την απουσία τους.

5. Μεγάλωσε

Η ευτυχία της Χριστίνας βυθίστηκε στην απελπισία όταν οι γονείς της χώρισαν, τελικά. Παρόλο που δεν τους είχε δει ποτέ να έχουν στενή ή αγαπημένη σχέση, αυτό αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για εκείνη. Έφτασε να μισεί τη Μαρία Κάλλας, την Ελληνίδα τραγουδίστρια της όπερας που ήταν επίσης ερωμένη του πατέρα της -και την κατηγόρησε για το διαζύγιο. Στην πραγματικότητα, η Χριστίνα δεν ξεπέρασε ποτέ τον χωρισμό και κάποτε είπε σε μια συνέντευξη ότι «είμαι ενήλικη από τότε που ήμουν εννέα ετών».

Επειδή οι γονείς της είχαν μοιραστεί την κοινή επιμέλειά της, η Χριστίνα συνήθισε έναν νομαδικό τρόπο ζωής, αν και δεν της άρεσε καθόλου. Παρά τα πλούτη που της παρείχαν, η νεαρή κληρονόμος ονειρευόταν μια εντελώς διαφορετική ζωή.

6. Είχε ένα φλερτ

Όταν ήταν ακόμα στο ελβετικό της λύκειο, η Χριστίνα ανέπτυξε ένα φλερτ με έναν περιζήτητο Έλληνα εργένη, τον οποίο είχε γνωρίσει με τον πατέρα της. Το όνομά του ήταν Πέτρος Γουλανδρής. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Αριστοτέλης ενέκρινε απόλυτα τον Γουλανδρή, πιθανότατα επειδή ανήκε σε δισεκατομμυριούχο εφοπλιστική οικογένεια. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Η μητέρα του Γουλανδρή δεν ήταν μεγάλη θαυμάστρια της οικογένειας Ωνάση ή της Χριστίνας -και σίγουρα δεν επρόκειτο να αφήσει τον γιο της να κάνει ένα ακατάλληλο ταίρι.

Υποτίθεται ότι η μαμά του Γουλανδρή του είχε πει ότι μπορούσε να συνεχίσει να βλέπει τη Χριστίνα, αρκεί η σχέση τους να παρέμενε πλατωνική. Ενώ η απώλεια της παρθενιάς της μπορεί να μην ήταν κορυφαία προτεραιότητα στα 16, από τη στιγμή που έγινε 19, η Χριστίνα άρχισε να ανησυχεί για την απογοητευτική έλλειψη δράσης στην κρεβατοκάμαρα. Ο Γουλανδρής εξακολουθούσε να μην έχει κάνει καμία κίνηση. Και έτσι, αποφάσισε να κάνει κάτι μάλλον ακραίο.

7. Άλλαξε τον εαυτό της

Η Χριστίνα πάντα ήξερε ότι έπρεπε να κάνει κάτι για τη μύτη της, που ήταν ίδια με του πατέρα της. Η μαμά της πάντα της το έλεγε αυτό. Έτσι, στα 18 της, πήγε να κάνει επέμβαση στη μύτη της και, ενώ το έκανε, αντιμετώπισε και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια της. Πάνω απ’ όλα, ήλπιζε ότι ο Γουλανδρής θα εκτιμούσε την εκπληκτική μεταμόρφωσή της. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να χαρεί για πολύ τη νέα της εμφάνιση.

Λίγο καιρό μετά, έμαθε κάποια καταστροφικά νέα για τον πατέρα της που επισκίασαν όλα τα υπόλοιπα.

8. Μισούσε τη μητριά της

Κατά βάθος, η Χριστίνα πάντα έτρεφε την παιδαριώδη ιδέα ότι οι γονείς της μπορεί να ξαναπαντρευτούν. Ως εκ τούτου, αποτέλεσε συντριπτικό πλήγμα όταν ο πατέρας της της είπε ότι παντρεύεται τη διάσημη Τζάκι Κένεντι. Παρακολούθησε απρόθυμα το γάμο, αλλά έκλαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής. Ούτε ο χρόνος δεν μπόρεσε να απαλύνει τη δυσαρέσκεια της Χριστίνας για τη νέα σύζυγο του πατέρα της.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, δεν συμπάθησε ποτέ την Τζάκι. Η Χριστίνα θεωρούσε ότι ήταν θηλυκός χρυσοθήρας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να την αποκαλέσει «την ατυχή εμμονή του πατέρα μου». Και αν υπήρχε ένα πράγμα που η Χριστίνα δεν απέφευγε, αυτό ήταν να αψηφήσει τον εκατομμυριούχο πατέρα της.

9. Βρήκε έναν αντιπερισπασμό

Είτε επειδή είχε κουραστεί να περιμένει τον Γουλανδρή, είτε επειδή ήθελε να επαναστατήσει ενάντια στον πατέρα της, η Χριστίνα αποφάσισε να ταρακουνήσει λίγο τα πράγματα. Όταν γνώρισε τον Ντάνι Μαρεντέτε στο σπίτι του θείου της, στο Σεν Μόριτζ, δεν υπήρχε επιστροφή. Έγιναν εραστές μέσα σε μια εβδομάδα, προς μεγάλη απογοήτευση του πατέρα της.

Ανησυχώντας ότι το χρυσό του παιδί πετούσε τη ζωή του στα σκουπίδια, ο Αριστοτέλης Ωνάσης κατέστρωσε ένα πονηρό σχέδιο. Ανακοίνωσε στις εφημερίδες τον αρραβώνα της κόρης του με τον Πέτρο Γουλανδρή. Φυσικά, αν αυτό ήταν πρόκληση, τότε η Χριστίνα ήξερε σίγουρα πώς να τα βάλει με τον πατέρα της. Πέταξε στη Νέα Υόρκη στον εραστή της και όταν έφτασε η Τζάκι για να την λογικέψει, έριξε μια βόμβα.

10. Μια τραγωδία που τη συγκλόνισε

Η Χριστίνα συγκλόνισε την οικογένειά της ανακοινώνοντας την εγκυμοσύνη της και ότι ήθελε να κρατήσει το μωρό. Ωστόσο, αρκούσε μια τραγωδία για να καταστρέψει τα καλύτερα σχέδιά της. Η αγαπημένη θεία της Χριστίνας είχε αυτοκτονήσει. Στην κηδεία, οι γονείς της Χριστίνας ένωσαν τις δυνάμεις τους, τονίζοντας στη Χριστίνα ότι ένας δυστυχισμένος γάμος είχε οδηγήσει τη θεία της στον τάφο.

Όλα αυτά ήταν πάρα πολλά για τη Χριστίνα. Στον απόηχο του θανάτου της θείας, έκανε έκτρωση και συμφώνησε να χωρίσει τους δρόμους της με τον Μαρεντέτε για πάντα.

Δείτε το βίντεο

11. Ήταν εμμονική

Έτσι, η Χριστίνα έστρεψε την προσοχή της στον Μικ Φλικ, κληρονόμο της περιουσίας της Mercedez Benz. Συναντήθηκαν για δείπνο και τα πήγαιναν πολύ καλά, αλλά ο Φλικ της είπε αμέσως ότι θα μπορούσαν να είναι μόνο φίλοι. Παραδέχτηκε ότι μόνο οι ξανθιές τον άναβαν. Μήπως το κορίτσι μας, η Χριστίνα, έκανε πίσω; Φυσικά και όχι. Είχε μια λύση στο πρόβλημα.

Με την ελπίδα να ικανοποιήσει τη νέα της κατάκτηση, η Χριστίνα έβαψε τα μαλλιά της ξανθά. Αλλά αν πίστευε ότι αυτή ήταν η τέλεια στρατηγική αποπλάνησης, έκανε μεγάλο λάθος. Ο Φλικ αισθάνθηκε απέχθεια για την απελπισία της Χριστίνας. Σε μια προσπάθεια να την αποτινάξει από πάνω του, ο Φλικ την κάρφωσε κανονίζοντας μια συνάντηση με το δεξί χέρι του πατέρα της, που του εξήγησε ότι ενώ σέβεται τη Χριστίνα, δεν είχε σχέδια να παντρευτεί καμία για αρκετά χρόνια.

12. Όταν «έπαιξε» την πόρνη τη δεκαετία του 70

Προσπαθώντας πάντα να τραβήξει την προσοχή των γονιών της η Χριστίνα Ωνάση κατέβηκε με την κολλητή της σε κεντρικό δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας παριστάνοντας την πόρνη. Μάλιστα ένας οδηγός τους προσέφερε 500 φράγκα για να πάνε μαζί του, ενώ λίγο αργότερα ένα περιπολικό που έκανε έρευνα στην περιοχή τους ζήτησε τα χαρτιά τους. Φυσικά δεν τα είχαν. Οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο τμήμα και τότε η Χριστίνα άρχισε να φωνάζει στη μέση του δρόμου ότι δεν είναι πόρνη αλλά η κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση και ότι όλο αυτό ήταν μία απλή πλάκα. Ο αστυνομικός τότε την κοίταξε ειρωνικά και της απάντησε «Μπράβο. Κι εγώ είμαι ο γιος του Ντε Γκωλ» και τις έβαλε στο περιπολικό. Την λύση τελικά την έδωσε η θυρωρός του σπιτιού της, στο Παρίσι, που έφτασε πανικόβλητη στο τμήμα για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα της Χριστίνας ενώ όταν ο Ωνάσης πληροφορήθηκε λίγο αργότερα το περιστατικό της επιτέθηκε αποκαλώντας της «βρώμα» και λέγοντας της «πως δεν είναι ικανή ούτε την πόρνη να παριστάνει καλά».

13. Μια άλλη τραγωδία χτύπησε κοντά στο σπίτι

Τα αδέλφια Ωνάση δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα δεμένα μεταξύ τους. Ήταν πολύ διαφορετικά και η Χριστίνα είχε δυσανασχετήσει με την προσοχή που η μητέρα της έδινε απλόχερα στον Αλέξανδρο. Ωστόσο, αποτέλεσε τεράστιο σοκ για εκείνη όταν ένα αεροπορικό δυστύχημα στοίχισε τη ζωή στον 24χρονο αδελφό της. Η Χριστίνα ήταν πλέον η μοναδική κληρονόμος του, και μαζί με αυτό ήρθαν περισσότερες ευθύνες από ποτέ.

14. Άρχισε να μαθαίνει τη δουλειά

Αφού πέθανε ο γιος του, ο Αριστοτέλης άρχισε να προετοιμάζει τη Χριστίνα για να αναλάβει την επιχείρησή του. Ίδρυσε το Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης στη μνήμη του γιου του και έκανε την κόρη του την πρώτη πρόεδρο του ιδρύματος. Θα κληρονομούσε το 55% της περιουσίας του και άρχισε να την εκπαιδεύει στέλνοντάς την να εργαστεί στο γραφείο του στη Νέα Υόρκη. Ο διευθυντής του την συμπαθούσε, αλλά οι υπάλληλοί του δεν ήταν και τόσο σίγουροι. Το νέο αφεντικό φαινόταν να έχει πολύ κοντόθωρη αντίδραση.

15. Γνώρισε τον έρωτα της ζωής της

Τέσσερα χρόνια νεότερός της, ο Τιερί Ρουσέλ ήταν γιος διάσημης γαλλικής φαρμακευτικής οικογένειας. Η Χριστίνα τον γνώριζε από τότε που ήταν έφηβοι, αλλά ένιωσε μια έλξη γι’ αυτόν όταν συναντήθηκαν το 1974, πολλά χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία. Στα 23 της χρόνια δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της, και ακόμη και ο Αριστοτέλης ήταν στο πλευρό της. Ο Ρουσέλ ωστόσο, αρνήθηκε γιατί είχε ήδη μια κοπέλα.

Συντετριμμένη, η Χριστίνα στράφηκε στον Πέτρο Γουλανδρή, ο οποίος ήταν ακόμα διαθέσιμος. Επανασυνδέθηκε μαζί του στη Νέα Υόρκη αλλά ήταν κοινό μυστικό ότι η μητέρα του συνέχιζε να περιφρονεί την οικογένεια Ωνάση. Για άλλη μια φορά, η Χριστίνα βρήκε την ερωτική της ζωή κουρελιασμένη -και αυτό την οδήγησε σε πλήρη κατάρρευση.

16. Ήθελε να τα τελειώσει όλα

Το πιο σταθερό πρόσωπο στη ζωή της Χριστίνας ήταν η Ελένη, η υπηρέτριά της. Και έτυχε να είναι η Ελένη που σήμανε συναγερμό όταν η Χριστίνα αρνήθηκε να σηκωθεί από το κρεβάτι για 12 ημέρες. Κάλεσε ασθενοφόρο και οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η Χριστίνα είχε πάρει πολλά υπνωτικά χάπια. Σε μια ασυνήθιστη επίδειξη στοργής, η μητέρα της έσπευσε αμέσως στο πλευρό της.

Σχεδόν δύο μήνες μετά από αυτό το περιστατικό, η Χριστίνα ήρθε αντιμέτωπη με μια άλλη καταστροφική απώλεια. Το προσωπικό βρήκε τη μητέρα της, Τίνα, χωρίς τις αισθήσεις της στο υπνοδωμάτιό της. Ο Σταύρος Νιάρχος, ο νέος της σύζυγος, είχε κοιμηθεί σε άλλο δωμάτιο και έτσι ανακάλυψε το πρωί το άψυχο σώμα της. Αυτό φάνηκε πάρα πολύ οικείο στη Χριστίνα. Η θεία και η μητέρα της είχαν πεθάνει κάτω από τις ίδιες ύποπτες συνθήκες.

17. Κι άλλο αντίο

Ο πατέρας της Χριστίνας Ωνάση και τελευταίο ζωντανό μέλος της οικογένειας πέθανε τον Μάρτιο του 1975. Ήταν στο πλευρό του όλο το διάστημα που βρισκόταν στο νοσοκομείο και κατά τη διάρκεια των τελευταίων του ημερών. Πάντα δυσαρεστημένος με τη δεύτερη σύζυγό του, συμφώνησε να δώσει στην Τζάκι έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό σε μετρητά ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε 15 λεπτά. Αυτό ήταν πολύ περισσότερο από αυτό που της είχε κληροδοτήσει ο Αριστοτέλης, αλλά πολύ λιγότερο από αυτό που δικαιούνταν ως χήρα του σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Σε αυτό το σημείο, η Χριστίνα ήθελε απλώς να φύγει η Τζάκι από τη ζωή της και δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να την πληρώσει.

18. Έγινε εθισμένη

Με την πάροδο του χρόνου, οι εθισμοί της Χριστίνας στα αντικαταθλιπτικά έγιναν εντελώς επικίνδυνοι. Χρειάστηκε μάλιστα να προσλάβει μια νοσοκόμα για να της κάνει ενέσεις, καθώς τα χάπια δεν ήταν πια αρκετά ισχυρά. Ένιωθε παγιδευμένη σε έναν φαύλο κύκλο- οι εναλλαγές της διάθεσής της επέστρεψαν και άρχισε να αισθάνεται ξανά αυτοκτονική.

19. Το έχασε

Αργά αλλά σταθερά, η ζωή της Χριστίνας άρχισε να καταρρέει και οι εκκεντρικές ρουτίνες της σίγουρα αντικατόπτριζαν την αγωνία της. Χόρευε όλη τη νύχτα ενώ έθετε γελοίους κανόνες στο σπίτι: Κανείς δεν μπορούσε να πάει για ύπνο πριν από εκείνη και κανείς δεν μπορούσε να κοιμηθεί με τον άλλον. Μάλιστα, έβαζε ακόμη και την υπηρέτριά της Ελένη να μυρίζει κάθε μέρα τα σεντόνια όλων για να διασφαλίσει την αγαμία όλων. Η Χριστίνα κατευθυνόταν κατευθείαν προς τα βαθιά, και βρισκόταν στα πρόθυρα ψυχικής κατάρρευσης.

20. Μια παλιά φλόγα επέστρεψε στη ζωή της

Η Χριστίνα εξακολουθούσε να τρέφει μια φλόγα για τον Γάλλο Τιερί Ρουσέλ, τον οποίο γνώριζε από την παιδική της ηλικία. Όταν γνώρισε τον πατέρα του, αποφάσισε να του τηλεφωνήσει και να δει αν ήταν ακόμα διαθέσιμος. Προς μεγάλη της χαρά, ήταν. Μιλούσαν κάθε μέρα και όταν εκείνη του εξομολογήθηκε ότι είχε πάρει κιλά, εκείνος είχε την τέλεια λύση.

Είπε στη Χριστίνα για μια παρισινή κλινική υγείας όπου θα μπορούσε να χάσει τα κιλά. Στην πραγματικότητα, έκανε μια τρομακτική συμφωνία μαζί της: Αν έχανε 80 κιλά, θα την παντρευόταν. ΗΧριστίνα, η οποία είχε αυτοεκτίμηση ψύλλου, συμφώνησε και μέσα σε λίγες εβδομάδες, έδειχνε καλύτερα από ποτέ. Ήταν πιο αδύνατη, τα δόντια της έλαμπαν και τα μαλλιά της ήταν κομψά και υγιή.

Ο Ρουσέλ τη βρήκε αρκετά επιθυμητή, αν και βοήθησε και το βαρύ πορτοφόλι της. Το σκηνικό ήταν έτοιμο για έναν ακόμη γάμο.

21. Παντρεύτηκε ξανά

Η Χριστίνα και ο Ρουσέλ έδεσαν με τα δεσμά του πολιτικού γάμου μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον αρραβώνα τους. Έχασε άλλα 20 κιλά για να χωρέσει στο φόρεμά της των 10.000 δολαρίων. Αν και η νύφη έδειχνε λαμπερή και ο γαμπρός πολύ ευτυχισμένος, ήταν το δώρο 10 εκατομμυρίων δολαρίων της Χριστίνα στον σύζυγό της που εντυπωσίασε περισσότερο τους καλεσμένους. Ο Ρουσέλ ήταν πρόθυμος να κάνει και άλλες αλλαγές στη ζωή της Χριστίνα.

Αναβάθμισε το αεροπλάνο της, το σπίτι της και του ανέθεσε να φροντίσει και το νησί Σκόρπιος. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έδειχνε πιο διατεθειμένη να επικεντρωθεί στα «συζυγικά της καθήκοντα» ενώ σύντομα έλαβε τα νέα που περίμενε: Ήταν έγκυος. Σταμάτησε όλα τα φάρμακά της και έμεινε στο κρεβάτι για το μεγαλύτερο μέρος των εννέα μηνών, μη θέλοντας να διακινδυνεύσει τίποτα. Προσέλαβε επίσης έναν Γάλλο γυναικολόγο για να εξασφαλίσει έναν ασφαλή τοκετό.

Τελικά, τον Ιανουάριο του 1985, η Χριστίνα έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, μια κόρη την οποία ονόμασε Αθηνά. Το μωρό ήταν το καμάρι της και η χαρά της και προσέλαβε δύο νταντάδες και έναν φύλακα για να προσέχουν συνεχώς τη μικρή Αθηνά. Ωστόσο, σύντομα ανακάλυψε κάτι που της στέρησε την ευτυχία της. Προφανώς, ο Ρουσέλ είχε αρχίσει να βλέπει κρυφά την παλιά του φίλη.

22. Κατέρρευσε

Ο δεσμός τους ήταν αρκετά σοβαρός ώστε ο Ρουσέλ απέκτησε άλλο ένα παιδί με τη φίλη του, μόλις έξι μήνες μετά τη γέννηση της Αθηνάς. Αν και η Χριστίνα τον έδιωξε από το σπίτι στην αρχή, του επέτρεψε να επιστρέψει, ελπίζοντας να λύσει το θέμα. Αυτό όμως δεν άλλαξε το παραμικρό. Ο Ρουσέλ πρόδωσε ξανά τη Χριστίνα, καλωσορίζοντας άλλο ένα μωρό με την ίδια κοπέλα.

Η Χριστίνα τον χώρισε αλλά δεν μπόρεσε να τον ξεφορτωθεί τόσο εύκολα. Αφού τον χώρισε, αποφάσισε ότι τον ήθελε πίσω, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε να τον μοιραστεί με τη φίλη του.

23. Βρήκε ένα σχέδιο

Σε κατάθλιψη μετά το διαζύγιό της, η Χρσιτίνα πήρε πίσω το βάρος που είχε χάσει και επέστρεψε στους εθισμούς που είχε εγκαταλείψει όσο ήταν έγκυος. Ωστόσο, είχε ένα σχέδιο, και ναι, ήταν όσο πιο τρελό γίνεται. Ήθελε άλλο ένα παιδί με τον Ρουσέλ και του το ζήτησε. Φυσικά, ο Ρουσέλ συμφώνησε όταν η Χριστίνα «γλύκανε» τη συμφωνία με μια Ferrari αξίας 160.000 δολαρίων.

Του είπε μάλιστα ότι θα του έδινε άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια όταν θα ερχόταν το μωρό νούμερο δύο.

Η Χριστίνα ήθελε να κάνει μια νέα αρχή με την Αθηνά και λαχταρούσε να της δώσει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Αποφάσισε να μετακομίσει στο Μπουένος Άιρες για να βρει ένα μεγάλο σπίτι με τεράστιο εξωτερικό χώρο. Θα έμενε με τους παλιούς της φίλους, τους Ντοντέρος, μέχρι να βρει το ιδανικό. Δεν ήξερε ότι δεν θα ζούσε ποτέ για να δει τα όνειρά της να γίνονται πραγματικότητα.

24. Το ξαφνικό τέλος

Μια εβδομάδα περίπου αφότου είχε φτάσει στο Μπουένος Άιρες, η Χριστίνα άρχισε να παραπονιέται ότι αισθανόταν αδιαθεσία. Τηλεφώνησε στην Αθηνά εκείνο το βράδυ και φάνηκε εξαιρετικά χαρούμενη μετά τη συζήτηση μαζί της και τον προγραμματισμό της επικείμενης επίσκεψής της. Αποφάσισαν μάλιστα να της αγοράσουν ένα πόνι.

Το επόμενο πρωί, αναρωτώμενη γιατί η φίλη της αργούσε περισσότερο από το συνηθισμένο να κατέβει, η Μαρίνα Ντοντέρο πήγε στο δωμάτιό της, για να ανακαλύψει το μισοντυμένο σώμα της Χριστίνας στη μπανιέρα. Είχε πεθάνει τον Νοέμβριο του 1978, μόλις ένα μήνα πριν από τα 38α γενέθλιά της, εν μέσω του σχεδιασμού μιας νέας ζωής με την αγαπημένη της κόρη.

Σύμφωνα με τη νεκροψία, η Χριστίνα είχε πεθάνει λόγω πνευμονικού οιδήματος, όπως ακριβώς και η μαμά της. Ωστόσο, οι φίλοι και η οικογένειά της είχαν τις δικές τους θεωρίες. Κάποιοι πίστευαν ότι έφταιγαν οι πολλοί εθισμοί της, ενώ κάποιοι πίστευαν ότι η τρομερή διατροφή της είχε ωθήσει το σώμα της στα όριά του. Όπως και να έχει, η αλήθεια ήταν ότι η Χριστίνα Ωνάση είχε πεθάνει. Οι φίλοι της μετέφεραν τη σορό της στην Ελλάδα και την έθαψαν στον Σκόρπιο, δίπλα στον πατέρα και τον αδελφό της.

Latest

Βίντεο που… κόβει την ανάσα: Γυναίκα ποζάρει στους καταρράκτες της Βικτώριας

Survivor Spoiler spoiler: Είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ – Μπήκαν στο αεροπλάνο – Οι πρώτοι 26 που αναχωρούν για Άγιο Δομίνικο (vid)