“Όποιος δεν κόβει εισιτήριο στο μετρό πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας”


Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Α. Καραμανλής για όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς να πληρώνουν και να ακυρώνουν κανονικά εισιτήριο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για τζαμπατζήδες τονίζοντας πως «ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας» ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επαιτείας.

Ο κ. Καραμανλής αποκάλυψε και τα επόμενα βήματα που σκοπεύει να λάβει το υπουργείο σε επικοινωνιακό επίπεδο καμπάνιας: «Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο Μετρό» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει μειωθεί αρκετά ο χρόνος που κλείνει η μπάρα αλλά υπάρχει και ζήτημα ελέγχου από τους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ (…) Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει μειώσει τους τζαμπατζήδες στο μετρό, έχουμε πολύ έντονο πρόβλημα στην ΟΣΥ, στα λεωφορεία όπου πραγματικά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Κάποια στιγμή πρέπει η πολιτεία να εφαρμόσει τον νόμο».

Κληθείς από τον Άρη Πορτοσάλτε να απαντήσει σε ερώτημα για την επαιτεία που από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο «κύλησε και στο μετρό», όπως είπε ο δημοσιογράφος, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι διαβοήτες αλλαγές στον ποινικό κώδικα σχεδόν την επιτρέπουν, αν δεν την ανέχονται, την επαιτεία» εκφράζοντας ο ίδιος την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση ειδικά για τους χώρους του μετρό που «πρέπει να είναι η βιτρίνα κάθε πόλης».

Ο κ. Καραμανλής αρχικά αναφέρθηκε στον μικρό αριθμό μηχανημάτων για την έκδοση εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές, καθώς και στον συνωστισμό τις ώρες αιχμής. Όπως αποκάλυψε, το 34% των συρμών σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό είναι παροπλισμένο ενώ συγκεκριμένα στο μετρό από του 97 ενεργούς συρμούς οι 23 είναι ακινητοποιημένοι. «Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει», σχολίασε. «Αυτό που μας ανησυχεί είναι τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο» ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για σωστό προγραμματισμό των αδειών καθώς το καλοκαίρι ένα τεράστιο ποσοστό εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ βρίσκεται σε άδεια.

Το επίμαχο απόσπασμα στο 15:33

Written by alexandros

10 Έλληνες διάσημοι που δεν τελείωσαν ποτέ το σχολείο, αλλά κατάφεραν και έφτασαν στην κορυφή

Οι τροφές που μπορείτε να φάτε το βράδυ χωρίς να κινδυνεύετε να παχύνετε