Ολλανδία: Άνοιξαν καφέ και εστιατόρια – Οι Ολλανδοί πίνουν σε ένα “καλύτερο μέλλον”

Ολλανδία: Άνοιξαν καφέ και εστιατόρια – Οι Ολλανδοί πίνουν σε ένα “καλύτερο μέλλον”

Οι Ολλανδοί ξεχύθηκαν σήμερα στους εξωτερικούς χώρους των καφέ και των εστιατορίων, που άνοιξαν εν μέρει, έπειτα από κλείσιμο έξι μηνών, μια «ανάσα» για τους πελάτες και τους εμπόρους που επωφελούνται από τη χαλάρωση των μέτρων κατά του νέου κορονοϊού.

Παντού στη χώρα, σχηματίστηκαν ουρές αναμονής μπροστά από τους εξωτερικούς χώρους των καφετεριών και των εστιατορίων, στα οποία έχει επιτραπεί από σήμερα να σερβίρουν έξω, μεταξύ 12.00 και 18.00 και να υποδέχονται το μέγιστο 50 ανθρώπους ταυτόχρονα.

«Είναι θαυμάσιο που επιστρέψαμε» στον εξωτερικό χώρο ενός καφέ, είπε με χαρά ο 25χρονος Τζόναθαν ντε Χόεντ, στη Χάγη.

Για τον 26χρονο Μάρβιν Έρχαρντ, που καθόταν σε κοντινή απόσταση με τη σύντροφό του, «μας κάνει καλό, έπειτα από έξι μήνες μέσα».

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η εφαρμογή της οποίας τον Ιανουάριο πυροδότησε τις χειρότερες συγκρούσεις στην Ολλανδία εδώ και δεκαετίες, επίσης ήρθη. Οι Ολλανδοί μπορούν να δέχονται δύο προσκεκλημένους στο σπίτι την ημέρα, αντί για έναν.

Για τη Σοφία Καχτάνε, 31 ετών, διευθύντρια ενός καφέ στη Χάγη, η επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων «είναι ένα νέο ξεκίνημα προς ένα καλύτερο μέλλον».

«Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος που έρχεται να γευματίσει και να πιει ένα ποτήρι έξω, νόμιμα, χωρίς να δέχεται επικρίσεις από την αστυνομία ή τα μέλη της κυβέρνησης», είπε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η χαλάρωση των μέτρων λαμβάνει χώρα, την ώρα που 8.713 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν σήμερα στην Ολλανδία. Κατά μέσο όρο, η χώρα μετρούσε 7.700 κρούσματα ημερησίως, την περασμένη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση εξήγησε ότι βασίζεται στην εντατικοποίηση της εκστρατείας εμβολιασμών και στο γεγονός ότι η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων αφορά νέους ανθρώπους και λιγότερο ευάλωτους.

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, τον περασμένο χρόνο, η Ολλανδία, με πληθυσμό λίγο παραπάνω από 17 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 17.000 θανάτους. Έχουν χορηγηθεί περίπου 5,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Άμυνα και Λούτσιτς κράτησαν «ζωντανή» την Μπάγερν

Άμυνα και Λούτσιτς κράτησαν «ζωντανή» την Μπάγερν

Βρετανία: Σε πορεία περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών

Βρετανία: Σε πορεία περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών