Οι ομάδες που μας απογοήτευσαν φέτος – Ο αγώνας Live

Χamos

Τα Play-Off και τα Play-Out του Ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκαν. Το xamos.live επέλεξε τις ομάδες που απογοήτευσαν τη φετινή σεζόν με την εικόνα τους.

Οι ομάδες που ενώ είχαν σαφώς υψηλότερους στόχους δεν κατάφεραν να τους πετύχουν, αλλά ούτε και να δικαιώσουν τις προσδοκίες που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν.

ΑΕΚ

Η σεζόν για την Ένωση ξεκίνησε με αρκετές προσδοκίες. Ο Μάσιμο Καρέρα είχε βελτιώσει εντυπωσιακά την ομάδα στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν και πλέον όλοι περίμεναν μια ακόμη καλύτερη ΑΕΚ, η οποία μάλιστα ενισχύθηκε αρκετά και στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Μάλιστα οι προσδοκίες αυξήθηκαν μετά και την σπουδαία πρόκριση της επι της Βόλφσμπουργκ.

Αν και μέχρι τα μισά του πρώτου γύρου βρισκόταν κοντά στην κορυφή, από τον Νοέμβριο και έπειτα φαινόταν ότι το πράγμα δεν πήγαινε καθόλου καλά. Μετά την ισοπαλία με τον Βόλο αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον Μάσιμο Καρέρα. Επέστρεψε στον πάγκο της ο Μανόλο Χιμένεθ.

Με τον Χιμένεθ η ΑΕΚ βελτιώθηκε ραγδαία τον πρώτο μήνα, πετυχαίνοντας και ένα σερί τεσσάρων νικών. Λίγο όμως το ότι δεν ενισχύθηκε τον Ιανουάριο σχεδόν καθόλου, λίγο οι τραυματισμοί, αλλά και το ότι ήδη είχε μείνει μακριά από την κορυφή οδήγησαν σταδιακά στην κατρακύλα. Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν διεκδίκησε το πρωτάθλημα, που ήταν και ο στόχος της, αλλά κινδύνεψε να μείνει και εκτός Ευρώπης. Τελικά τουλάχιστον στα Play-Off κατάφερε να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, τερματίζοντας στην 4η θέση, που είναι και η χειρότερη της τα τελευταία πέντε χρόνια.

Παναθηναϊκός

Έπειτα από μια μεταβατική διετία, όπου βασίστηκε κυρίως σε νεαρούς παίκτες των ακαδημιών, ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι ενισχύθηκε σημαντικά, στοχεύοντας στο να κάνει κάτι παραπάνω.

Το πρότζεκτ με τον Πογιάτος όμως απέτυχε πολύ νωρίς. Το ξεκίνημα ήταν καταστροφικό και από τον πρώτο γύρο ακόμη και η είσοδος στα Play-Off φάνταζε δύσκολη.

Ο Μπόλονι αντικατέστησε τον Πογιάτος. Το Τριφύλλι με τον Ρουμάνο προπονητή έκανε ένα αξιοσημείωτο σερί νικών και μπήκε στην πρώτη πεντάδα. Βέβαια και κατά την περίοδο των θετικών αποτελεσμάτων υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός.

Το ότι κυρίως βασιζόταν στην σκληρή αμυντική του λειτουργία και φυσικά ο τρόπος του δεν ήταν καθόλου ελκυστικός.

Στα Play-Off η εικόνα του ήταν απογοητευτική. Πέτυχε μόλις μια νίκη σε 10 αγώνες και έμεινε τελικά εκτός Ευρώπης.

ΟΦΗ

Τη περσινή σεζόν ο ΟΦΗ ήταν εντυπωσιακός. Έπαιξε επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη διάρκεια της και στο τέλος μάλιστα εξασφάλισε και ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Οι προσδοκίες λοιπόν φέτος ήταν υψηλές. Άλλωστε το ρόστερ του ήταν ήδη από πέρυσι αρκετά ποιοτικό, ενώ έγιναν και αρκετά καλές μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι.

Ο ΟΦΗ είχε μια φυσιολογική πορεία, όχι κάτι το εντυπωσιακό στον πρώτο γύρο. Φαινόταν ότι μάλλον θα διεκδικήσει την είσοδο του στα Play-Off.

Στον δεύτερο γύρο όμως ο ΟΦΗ ήταν εντελώς διαφορετικός από αυτό που μας είχε συνηθίσει. Δεν σκόραρε με τίποτα, δεχόταν γκολ με όλους τους τρόπους, δεν είχε καθόλου ψυχολογία και τελικά πέτυχε μόλις μια νίκη σε 15 ματς, φτάνοντας σε σημείο μάλιστα να κινδυνεύει και με υποβιβασμό.

Στα Play-Out, και αφού ο Νίκος Νιόμπλιας αντικατέστησε τον Γιώργο Σίμο, παρουσιάστηκε βελτιωμένος και τελικά κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.

Σίγουρα μια απογοητευτική σεζόν από την ομάδα που πέρυσι ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Χamos

Διεθνές Φεστιβάλ «Άγγελος Σικελιανός» από 11/6 έως 11/7

φαρμα

Φάρμα spoiler 19/5: Σόκαρε τους πάντες το λουμπάγκο του Ιατρόπουλου video