Οι μέρες του “τζάμπα” στο Netflix ίσως να είναι μετρημένες!

Μέχρι πρότεινως το Netflix δεν θεωρούσε και τόσο κακό οι συνδρομητές του να μοιράζονται τους κωδικούς τους με πρόσωπα εκτός του νοικοκυριού, επειδή όμως το κακό παρατράβηξε, δεδομένου ότι περίπου το 33% των χρηστών έχει δανείσει τους κωδικούς του σε τρίτο άτομο, η πλατφόρμα συνεχούς ροής δοκιμάζει μια νέα λειτουργία προκειμένου να τους αποτρέψει.

Ορισμένοι χρήστες έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ειδοποιήσεις που τους ζητούν να επαληθεύσουν ότι ζουν με τον κάτοχο του λογαριασμού, και τους προτρέπουν να δημιουργήσουν τον δικό τους λογαραισμό. Το μήνυμα έχει ως εξής: “Εάν δεν ζείτε με τον κάτοχο αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε τον δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε.”

#Netflix tests clampdown on password sharing https://t.co/31pLuuLK3K pic.twitter.com/HZK72m2Nlb

— AppleInsider (@appleinsider) March 12, 2021

Ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας συνεχούς ροής ανέφερε ότι “το Netflix κάνει «εκατοντάδες» δοκιμές ετησίως σε επιλεγμένους πελάτες”, ενω σημείωσε ότι “αυτή η δοκιμή έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς έχουν εξουσιοδότηση να το κάνουν”.

Η δοκιμή αυτή δεν αναμένεται να περιορίσει σημαντικά την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, μπορεί ωστόσο να χρησιμεύσει ως δικλείδα ασφαλείας εναντίων των χρηστών που χρησιμοποιούν κλεμμένους κωδικούς από άτομα που πληρώνουν το μηνιαίο αντίτιμο, που αντικειμένικά δεν είναι και τόσο μεγάλο.

Ιστορικά, το Netflix δεν έχει κάνει πολλά για να σταματήσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, καθώς η έντονη αύξηση του αριθμού των συνδρομητών και η τιμή της μετοχής της εταιρείας αντισταθμίζουν τυχόν ανησυχίες για απώλεια εσόδων. Τώρα ωστόσο, παρά το γεγονός ότι φέτος ξεπέρασε τους 200 εκατομμύρια παγκόσμιους συνδρομητές, έχει να ανταγωνιστεί και νέους “παίκτες”, όπως το Disney + και το HBO Max.

Μάγεψε ο Θανάσης Αλευράς υποδυόμενος τον Ντίνο Ηλιόπουλο

Σαν σήμερα 15 Μαρτίου: Οι εορτές και τα γεγονότα