Πάνος Τριανταφύλλου: “Οι γιατροί μού είπαν: “Γίνονται και θαύματα”»… εξηγεί πως θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει

Συνέντευξη στα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη παραχώρησε ο παραολυμπιονίκης Πάνος Τριανταφύλλου.

Ο 36χρονος πρωταθλητής, που φέτος κλέβει τις εντυπώσεις µε τη φωνή του στο «Just the 2 of us», μίλησε μεταξύ άλλων για το τροχαίο ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή αλλά και τη συµµετοχή του στο φιλανθρωπικό σόου.

Πώς αποφάσισες να συµµετάσχεις στο φετινό «Just the 2 of us»;

Με πήραν τηλέφωνο από την παραγωγή, µου έκαναν την πρόταση και εννοείται πως δέχτηκα, γιατί το τραγούδι είναι κάτι το οποίο λατρεύω από µικρός. Τραγουδάω ερασιτεχνικά και σε συνδυασµό µε το ότι το «Just the 2 of us» έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ήταν ένα concept που µου άρεσε πάρα πολύ. Βέβαια, επειδή το πρόγραµµά µου λόγω αγώνων είναι αρκετά φορτωµένο, ήρθαµε σε συνεννόηση µε την παραγωγή, για να βρούµε τρόπους να συµµετάσχω. Επίσης, το γεγονός ότι coach µου θα ήταν η Φωτεινή ∆άρρα ήταν ένας επιπλέον λόγος να λάβω µέρος στο σόου.

Τι κάνεις αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο, εκτός από το «Just the 2 of us», έχω τις προπονήσεις µου και τους αγώνες που έρχονται για το µπάσκετ µε την οµάδα του Παναθηναϊκού, καθώς και επίσηµα τουρνουά στο εξωτερικό µε την ξιφασκία, τα οποία θα µου δώσουν την πρόκριση για τους Παραολυµπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι.

Σε ηλικία 18 ετών είχες ένα τροχαίο. Τι ακριβώς συνέβη;

Εγώ µε άλλους δύο φίλους κάναµε µια βόλτα µε το αυτοκίνητο στην Πεντέλη και καταλήξαµε σε γκρεµό µεγάλου βάθους. Προσπάθησα να σηκωθώ, κατάλαβα όµως ότι δεν µπορούσα να κουνήσω τα πόδια µου. Τότε µεταφέρθηκα εσπευσµένα στο νοσοκοµείο, όπου έπειτα από ένα χρονικό διάστηµα οι γιατροί µε ενηµέρωσαν ότι το ατύχηµά µου ήταν αρκετά σοβαρό. Είχα χτυπήσει σπονδυλική στήλη και νωτιαίο µυελό, ενώ οι γιατροί µού είπαν: «Γίνονται και θαύµατα». Τελικά, αυτό που έπαθα ήταν µόνιµο και περιµένουµε µια ιατρική εξέλιξη για να µπορέσει να φέρει και για εµένα το επιθυµητό αποτέλεσµα ώστε να µπορέσω να ξαναπερπατήσω.

Από το ατύχηµα και µετά τι άλλαξε στη ζωή σου;

Σίγουρα µετά το ατύχηµα είναι σαν να ξαναγεννιέσαι, οπότε προσπάθησα από την αρχή να µάθω να αυτοεξυπηρετούµαι. Με λίγα λόγια, άλλαξε εντελώς η ζωή µου και προσπάθησα να προσαρµοστώ στα νέα δεδοµένα. Σε πολύ µικρό χρονικό διάστηµα µπήκε στη ζωή µου ο αθλητισµός. Με την παρότρυνση του προπονητή µου και µε την αγάπη που είχα για τα σπορ συνέχισα και ασχολήθηκα πιο επαγγελµατικά. Ανέκαθεν αγαπούσα τον αθλητισµό και είναι σηµαντικό να βλέπουν οι προπονητές ένα ταλέντο πάνω σε αυτό που κάνεις και να σε ενθαρρύνουν.

Κέιτ Μος: Χωρίς σοuτιέν στα 48 της σε πάρτι στο Λονδίνο

Πέτρος Καρσιώτης: Αυτή είναι η σύζυγός του και την βλέπεις καθημερινά – φωτογραφία