Σχέσεις: Οι ερωτικές φαντασιώσεις που κυριαρχούν στο μυαλό αντρών και γυναικών

Oι σεxουαλικές φαντασιώσεις και το πραγματικό σεξ συνυπάρχουν σε διαφορετικά επίπεδα, γι’ αυτό και είναι λίγα τα ζευγάρια που η σχέση τους επιβιώνει από τη μετάβαση από τον τέλειο κόσμο της φαντασίας στον ατελή της πραγματικότητας», αναφέρει η Tracey Cox, μιλώντας στη βρετανική Daily Mail.

Η αρθρογράφος για θέματα σεξουαλικής ζωής και υγείας και συγγραφέας best seller βιβλίων για το σεξ υπογραμμίζει ότι «η ονειροπόληση γύρω από το σεξ είναι απολύτως φυσιολογική και το να ενεργείς βάσει μιας φαντασίωσης, μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη σχέση σου».

Σημειώνει μάλιστα ότι «έρευνες έχουν δείξει ότι το 90% των γυναικών και το 96% των αντρών έχουν καθημερινές φαντασιώσεις γύρω από το σεξ, οι οποίες για τη μεγάλη πλειοψηφία και των δύο φύλων παραμένουν μία ζωή αυτό που ακριβώς είναι: φαντασιώσεις».

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που τολμούν να τις εκφράσουν στον/στη σύντροφό τους και να τις κάνουν μαζί πράξη, ειδικά αν η ερωτική ονειροπόληση ενέχει μεγάλο ρίσκο για τη σχέση, διαταράσσοντας τις ισορροπίες και φλερτάροντας με την απιστία.

Σύμφωνα με την Tracey Cox, οι ερωτικές φαντασιώσεις που κυριαρχούν στο μυαλό αντρών και γυναικών είναι οι ακόλουθες 7 και τις παρουσιάζει με ranking από την πιο ριψοκίνδυνη μέχρι την πιο ακίνδυνη για τη σχέση σου:

Το κρυφό σεx με άλλον/άλλη

«Εκτιμάται ότι το 80% των ανθρώπων που βρίσκονται σε μονογαμική, μακροχρόνια σχέση φαντασιώνονται συχνά πυκνά κάποιο άλλο άτομο όταν κάνουν σεξ με το έτερον ήμισυ», εξηγεί η Cox και προειδοποιεί: «Όταν η συγκεκριμένη φαντασίωση αρχίσει να παρουσιάζεται με μεγάλη συχνότητα και παράλληλα, όταν το άτομο αυτό το συναναστρεφόμαστε συχνά, τότε ο κίνδυνος η ονειροπόληση να γίνει πράξη και απιστία είναι τεράστιος».

Το ομαδικό σεx

Έχει διαπιστωθεί ότι οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να φαντασιώνονται σεξ με πολλά άτομα συγκριτικά με τις γυναίκες, οι οποίες είναι πιο πιθανό να φαντασιώνονται ότι συμμετέχουν σε ένα όργιο με άτομα του ίδιου φύλου ή/και με celebrities.

Η πρόσκληση σε sex party/club

«Μία από τις μεγαλύτερες φαντασιώσεις που έχει γεννήσει το σύγχρονο σινεμά είναι η πολυσυζητημένη σκηνή του μυστικιστικού οργίου στην ταινία του Stanley Kubrick, Μάτια Ερμητικά Κλειστά. Το να συμμετέχεις δηλαδή μεταμφιεσμένος σε ένα ερωτικό πάρτι/κλαμπ όπου όλα επιτρέπονται, από την ηδονολοβλεψία και την επιδειξιμανία μέχρι το ομαδικό σεξ», αναφέρει η Cox, τονίζοντας ωστόσο ότι και οι δύο θεωρούνται προβληματικές.

Το BDSM σεx

Εξίσου δημοφιλείς με τις φαντασιώσεις για το ομαδικό σεξ είναι εκείνες που περιλαμβάνουν ερωτικά παιχνίδια κυριαρχίας και υποταγής, που το σεξ είναι σκληρό, ζωώδες και παθιασμένο με έναν επιθετικό τρόπο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι BDSM (πειθαρχία, κυριαρχία, υποταγή, μαζοχισμός) φαντασιώσεις αφορούν έντονα και τα δύο φυλά, με το 93% των γυναικών και το 81% των αντρών να φαντασιώνονται ότι υπόκεινται σε σεξουαλική κυριαρχία, ενώ το 85% των αντρών και το 76% των γυναικών ότι ήταν σεξουαλικά κυρίαρχοι.

Η πραγμάτωση μίας φαντασίωσης με τον/τη σύντροφο

«Το να φαντασιώνεσαι ότι πραγματοποιείς την ερωτική φαντασίωση που σου έχει πάρει το μυαλό με το άλλο σου μισό είναι μία καλή αρχή για να τολμήσεις να την εκφράσεις και να την κάνεις από όνειρο πραγματικότητα (αρκεί να μην αφορά ενδεχόμενη απιστία σου)».

Το σεx σε δημόσιο χώρο

«Μία από τις πιο κοινές φαντασιώσεις είναι αυτή που βγάζει το σεξ από το κρεβάτι και το μεταφέρει στο αυτοκίνητο, στην παραλία/θάλασσα/πισίνα, στο πάρκο, στη σκοτεινή θεατρική/κινηματογραφική αίθουσα, εκεί δηλαδή που υπάρχει ο κίνδυνος να γίνεις τσακωτός. Στο μυαλό των περισσότερων, το public sex είναι περιπετειώδες, γεννά το πάθος και ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Είναι όμως και αρκετά επικίνδυνο».

Το ρομαντικό σεx

Τέλος, η πιο ακίνδυνη και αθώα από όλες τις φαντασιώσεις για να τη μοιραστείς με τον/τη σύντροφό σου:η φαντασίωση του να κάνετε παθιασμένο σεξ, πλημμυρισμένοι από συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας και έρωτα στο σπίτι υπό το φως των κεριών ή στην παραλία ενώ ο ήλιος δύει ή να έχετε διαρκή οπτική επαφή ή να φιλιέστε έντονα.

Ελευθερία Ελευθερίου: Ποζάρει με λάγνο ύφος και έχει βαλθεί να μας αρρωστήσει

Κωνσταντίνος Παντελίδης: Απαντά στις φήμες χωρισμού από τη σύντροφό του