Οι Αρνητικές Επιπτώσεις στην Ψυχική Υγεία: Ένα Σοβαρό Πρόβλημα

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τις επιβλαβείς επιπτώσεις του να είσαι νυχτοπούλι στην ψυχική υγεία. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Psychiatry Research, η πρακτική του να κοιμάσαι μέχρι τις 1 π.μ. μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών ασθενειών όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Η μελέτη εξήρε το προτιμώμενο χρόνο ύπνου, γνωστό ως χρονοτύπος, σε σχέση με την πραγματική συμπεριφορά ύπνου σχεδόν 74.000 ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ερευνητές προσδοκούσαν ότι η συμμόρφωση με τον χρονοτύπο του ατόμου θα ήταν ουσιώδης για την ψυχική υγεία.

“Διαπιστώσαμε ότι η συμμόρφωση με τον χρονοτύπο σας δεν είναι βασική εδώ, και ότι στην πραγματικότητα το να μένετε ξύπνιοι όλη νύχτα δεν είναι καλό για την ψυχική σας υγεία”, δήλωσε ο Jamie Zeitzer, κύριος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής ψυχιατρικής και επιστημών συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη περιλάμβαναν 19.065 άτομα που προσδιορίστηκαν ως πρωινοί τύποι, 6.844 ως νυχτοπούλια και 47.979 ως κάπου στη μέση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται αργά και ακολουθούν τη φυσική τους προτίμηση στον ύπνο είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν ψυχικές διαταραχές.

Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι όσοι ξυπνούν νωρίς τείνουν να έχουν καλύτερη ψυχική υγεία. Αυτό το εύρημα υπογραμμίζει τα δυνητικά οφέλη της πρώιμης ώρας ύπνου για τη συνολική ψυχική ευημερία.

Written by admin

Γιάννης Μπέζος: “Η αξία δεν μετριέται με καρέκλες – Πότε πρέπει να γίνεις κακός”

Latest

Όλο το ίντερνετ μιλάει για την πρώην του Μπισμπίκη, Κωσταντίνα Μπεκιάρη: Είπε σε μια πρόταση όσα λίγοι τολμούν