Σχέσεις: Οι 10 συμβουλές των σεξολόγων για καλύτερο σεξ

Δεν κάνετε αρκετά συχνά σεξ; Δεν μπορείς να φτάσεις εύκολα σε οργασμό; Νιώθεις άβολα με το σώμα σου; Πονάς στη διάρκεια του σεξ; Ντρέπεσαι να ζητήσεις αυτό που θέλεις; Δες τι προτείνουν οι ειδικοί του σεξ στους φίλους τους για να λύσουν κάθε ζήτημα στο “Φάκελο Σεξ”.

Μη βγάλεις τα ρούχα σου
Όταν ήσουν στο λύκειο, μάλλον είχες κανόνες για το μέχρι πού ήθελες να φτάσεις: κάτω από την μπλούζα, πάνω από το παντελόνι, και ούτω καθεξής. Λοιπόν, η εφηβική εκδοχή σου μάλλον κάτι ήξερε. “Μπορεί να είναι ένα ευχάριστο βασανιστήριο το να παίζετε πάνω από το εσώρουχά σας, με πειράγματα και χαϊδεύοντας πάνω από το ύφασμα” λέει η sex coach δρ Patti Britton. “Η αναμονή ανεβάζει τη λίμπιντο, έτσι ώστε όταν τελικά έχεις επαφή δέρμα με δέρμα, θα είναι πολύ πιο εκρηκτική και συναρπαστική”.

Κάνε την ιεραποστολική… αλλιώς
Ήξερες ότι η ιεραποστολική στάση είναι η θέση με τις λιγότερες πιθανότητες να φέρει μια γυναίκα σε οργασμό; Αλλά υπάρχει μια μικρή διόρθωση που μπορείς να κάνεις, η οποία θα αυξήσει τις πιθανότητές σου να έχεις οργασμό: “η τεχνική ευθυγράμμισης συνουσίας ή CAT”, εξηγεί η δρ Barbara Keesling, συγγραφέας του βιβλίου Sexual Pleasure: Reaching New Heights of Sexual Arousal & Intimacy. “Βάλε το σύντροφό σου να μετακινήσει ολόκληρο το σώμα του περίπου 5 εκατοστά προς τα πάνω. Το ηβικό οστό του συντρόφου σου θα βρίσκεται πάνω στο δικό σου, έτσι ώστε η βάση του πέους του να πιέζει την κλειτορίδα σου. Αυτή η θέση παρέχει συνεχή διέγερση της κλειτορίδας κατά τη συνουσία, αυξάνοντας τις πιθανότητές σου για οργασμό”.

Άγγιξε το σώμα σου
Οι γυναίκες που αγαπούν το σεξ νιώθουν άνετα με τον αυνανισμό. Είναι ο τρόπος για να μάθουν το σώμα τους, τι τους αρέσει, και για το πώς μπορούν να φτάσουν σε οργασμό γρήγορα ή αργά (ανάλογα με τη διάθεσή τους). Δεδομένου ότι οι περισσότερες γυναίκες δε φτάνουν σε οργασμό με συνουσία και μόνο, όσες αισθάνονται ελεύθερες να αγγίξουν τον εαυτό τους κατά την ερωτική επαφή ελέγχουν και το ερωτική πεπρωμένο τους: Ξέρουν ότι μπορούν να φτάσουν σε οργασμό όποτε θέλουν και αυτό τις κάνει πιο σίγουρες και άνετες ερωμένες.

Πάρε σωστή αναπνοή
Η παρακάτω άσκηση είναι προσαρμοσμένη από την Kundalini yoga, η οποία συχνά αναφέρεται ως η σεξουαλική yoga καθώς οι ασκήσεις στοχεύουν στους μυς γύρω από τα γεννητικά όργανα. Χρησιμοποίησέ την πριν ή κατά την ερωτική επαφή για να έρθεις στη σωστή διάθεση ή να αυξήσεις τη διέγερση, ειδικά αν έχεις πρόβλημα να φθάσεις σε οργασμό. Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος για να οξυγονώσεις το αίμα, μια διαδικασία που αυξάνει τη σεξουαλική ενέργεια και την επιθυμία. Πάρε γρήγορες, ρυθμικές και ρηχές αναπνοές από τη μύτη. Κράτησε το στόμα σου κλειστό. Ανάπνευσε με αυτό τον τρόπο για 1 έως 3 λεπτά.

Αν είσαι ντροπαλή, κάνε αυτό
Μερικές γυναίκες ντρέπονται πολύ να ζητήσουν αυτό που θέλουν στη διάρκεια του σεξ, επειδή αισθάνονται ότι ακούγονται πολύ απαιτητικές. “Δοκίμασε να ανοίξεις το θέμα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, όπου μπορείς να εκφράσεις τις επιθυμίες σου με ένα πιο χαλαρό τρόπο” τονίζει η Emma Taylor, συν-συγγραφέας του βιβλίου Buh Bye: The Ultimate Guide to Dumping and Getting Dumped. “Πάρ’τον αγκαλιά ενώ βλέπετε μια σέξι σκηνή στην τηλεόραση και ψιθύρισε: “Ελπίζω να το δοκιμάσουμε κι εμείς αυτό απόψε”. Θα είναι δεκτικός στα σχόλιά σου δεν έχει σημασία πότε το λες”.

Εάν αισθάνεσαι άσχημα για το σώμα σου, κοιμήσου γυμνή
“Μετά από ένα παιδί, μία φίλη μου ανησυχούσε ότι ο σύζυγός της δε θα τρελαινόταν πλέον για το σώμα της και ότι αυτό θα έβλαπτε τη σεξουαλική τους ζωή. Της πρότεινα να δοκιμάσει μια απλή συμπεριφορά: Να κοιμηθεί γυμνή” εξηγεί η Sharon Gilchrest O’ Neill, ψυχοθεραπεύτρια γάμου και συγγραφέας του βιβλίου A Short Guide to a Happy Marriage. “Υπάρχει κάτι πολύ διαφορετικό που συμβαίνει κάτω από τα σκεπάσματα, όταν το δέρμα αγγίζει δέρμα και μπορείτε να αισθανθείτε πραγματικά ο ένας τον άλλο και όχι μόνο τις πιτζάμες σας. Ακόμη και όταν η εξάντληση σας καταβάλλει, η απλή κίνηση των ποδιών που μπλέκονται μπορεί να κρατήσει την οικειότητα και τη σύνδεση. Το άγγιγμα είναι κάτι πολύ βαθύ και μπορεί να οδηγήσει και σε ευκολότερη αποδοχή του σώματός σου από τη δική σου πλευρά”.

Δοκίμασε κάτι καινούριο
Το θέμα του πόνου στο σεξ είναι διαφορετικό για κάθε γυναίκα. Μπορεί να οφείλεται σε κάποια διαταραχή ή να προκαλείται χωρίς καμία ευδιάκριτη αιτία. “Δοκιμάστε το ιερό μασάζ” συστήνει στις φίλες της η Robyn Vogel, ψυχοθεραπεύτρια και sex coach. “Χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας ή ένα μικρό δονητή για τη διέγερση του σημείου G. Στις φίλες μου προτείνω, όταν νιώθουν πόνο, να σταματήσουν και να μείνουν ακίνητες, αναπνέοντας βαθιά και ήρεμα μέχρι να περάσει ο πόνος, και στη συνέχεια να ξεκινήσουν ξανά. Στην αρχή έπρεπε να σταματήσουν και να ξεκινήσουν πάλι αρκετές φορές, αλλά τώρα που ξέρουν πώς να χαλαρώνουν, μπορούν πλέον να απολαμβάνουν το σεξ”.

Άλλαξε εσώρουχα
“Όταν μία φίλη μου είπε ότι ήθελε ο σύντροφός να την κάνει να νιώθει πιο σεξουαλική, της είπα ότι ήταν δική της ευθύνη να το κάνει η ίδια για τον εαυτό της πρώτα. Ο ρόλος του συντρόφου της είναι να διεγείρει την αίσθηση της σεξουαλικότητά της, αλλά όχι να τη δημιουργεί” εξηγεί η Sofi H. Matz, ειδικός σχέσεων και σύμβουλος σεξουαλικής υγείας. “Της συνέστησα για αρχή να φορά σέξι, αλλά άνετα, εσώρουχα κάθε μέρα και να μη φορέσει ποτέ ξανά τα εσώρουχα των γιαγιάδων. Έπειτα από ένα διάστημα μου εκμυστηρεύθηκε ότι αυτή η μικρή αλλαγή την έκανε να νιώθει πιο σέξι και πιο έτοιμη να εκκινήσει τη “διαδικασία” σεξ με τον άνδρα της”.

Άλλαξε τακτική
“Ακούω συχνά παράπονα από φίλες ότι ο σύντροφός τους κάνει ή δεν κάνει κάτι στο σεξ. Αυτό που δεν αναγνωρίζουν είναι ότι σε ένα ζευγάρι και οι δύο έχουν ευθύνη στα σεξουαλικά θέματα. Στην περίπτωση μιας καλής μου φίλης, εκείνη ήταν επικριτική στα προκαταρκτικά και αυτό έκανε ασυναίσθητα το σύντροφό της να μη θέλει να ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό το κομμάτι” επισημαίνει ο Eric Marlowe Garrison, σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Mastering Multiple Position Sex. “Ακόμη και τα ζευγάρια που είναι μαζί πολλά χρόνια μπορούν να νιώσουν ντροπή σε αυτά τα θέματα. Της πρότεινα να του λέει τι είναι αυτό που της αρέσει και όχι αυτό που θεωρεί ότι εκείνη κάνει λάθος. Η ίδια μου είπε ότι αυτή η τακτική άλλαξε τη σεξουαλική τους ζωή”.

Κάνε περισσότερο σεξ
“Έμαθα ότι κάποιοι συγγενείς μου που ήταν παντρεμένοι πολύ καιρό δεν έκαναν πολύ σεξ πια. Έτσι είπα στη γυναίκα ότι, δεδομένου ιστορικού καρδιακών προβλημάτων του συζύγου, είχε κάνει τετραπλό bypass, το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει γι ‘αυτόν, για την υγεία του, ήταν περισσότερο σεξ. Της είπα για μια ερευνητική ομάδα που διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου κατά το ήμισυ! Και δεν είναι μόνο αυτά τα οφέλη για την υγεία: το σεξ μπορεί να βοηθήσει τον ύπνο, ως αντικαταθλιπτικό, ακόμα και ως παυσίπονο”, εξηγεί η δρ Yvonne K. Fulbright, Ph.D., sex coach.

Πηγή: shape.gr

Γιάννης Βούρος: «Η καλύτερη ερωτική σκηνή στην τηλεόραση είναι με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου»

Αυτά είναι τα 6 πιο… σέξι αντρικά επαγγέλματα στην Ελλάδα