Οφειλή για «αυθαίρετο» στο πόθεν έσχες Μητσοτάκη – Μαρέβας

Στη δήλωση «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγράφεται ότι η σύζυγός του, κα Μαρέβα Μητσοτάκη Γκραμπόφσκι, στις 23/10/2014 δημιούργησε μια οφειλή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος ύψους 29.776 ευρώ.

Συγκεκριμένα στη δήλωση «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγράφεται ότι η σύζυγός του, κα Μαρέβα Μητσοτάκη Γκραμπόφσκι, στις 23/10/2014 δημιούργησε μια οφειλή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος ύψους 29.776 ευρώ, από την οποία εξακολουθεί να υπάρχει υπόλοιπο 7.940 ευρώ που θα εξοφληθεί έως το τέλος του 2020.

Σε διπλανή στήλη επισημαίνεται πως πρόκειται για υπόλοιπο που έχει δημιουργηθεί βάσει του νόμου 4178/2013. Ποιος είναι αυτός ο νόμος;

Δεν είναι άλλος από το νόμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

Επομένως, μετά από ώρες ξεψαχνίσματος, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες που έκαναν φύλλο και φτερό τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών, κατέληξαν ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η κα Μαρέβα Μητσοτάκηνα είχε κάποιου είδους αυθαίρετο μεγάλης έκτασης ή σε περιοχή με υψηλή αντικειμενική αξία, δεδομένου του μεγάλου ύψους της οφειλής προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Θεωρείται βέβαιο ότι αρμόδιο Υπουργείο θα προχωρήσει σε διευκρινίσεις.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Ισπανία: Οι τελευταίοι πέντε εκτελεσθέντες του Φράνκο περιμένουν ακόμα τη δικαίωση

Kάννες: Παγκόσμια διάκριση για τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών