MasterChef 5 Spoiler: Ο Τζιοβάνι έφυγε γιατί δεν μπήκε ποτέ στα παιχνίδια του διαγωνισμού!

masterchef-5:-apochorisi-me-klamata-gia-ena-apo-ta-megala-favori

Είμαστε στην τελική ευθεία του διαγωνισμού μαγειρικής για το MasterChef 5 του STAR, και κάθε ημέρα μετράει για τον τελικό στόχο τους.

Είμαστε στην εξάδα, που θα διεκδικήσει τον τίτλο του MasterChef.

Διονύσης, Αλέξανδρος, Μαργαρίτα, Παύλος, Μαρίνα, Ιωάννης

Σας είχαμε δώσει πρώτοι την τελική πεντάδα χωρίς τον Τζιοβάνι και ας μας έκραζαν τότε αρκετοί, αλλά τώρα έχουν εξαφανιστεί. Γιατί έχουμε πει το masterchef 5 παίζει μπάλα στο γήπεδο του xamos.gr.

Το μεγαλύτερο γεγονός του φετινού διαγωνισμού (ήταν και η αποχώρηση της Μαργαρίτας, αλλά επέστρεψε) είναι σίγουρα η χθεσινή σοκαριστική αλλά ταυτόχρονα πολύ συγκινητική αποχώρηση του Τζιοβάνι. Ενδιαφέρον είναι το αφιέρωμα στον Τζιοβάνι του ΟΝΕΜΑΝ.

It’s a disaster
“It’s a disaster επαναλάμβανε συνεχώς χθες το βράδυ ο Τζιοβάνι Σκαράτζι. Η δοκιμασία αντιγραφής αποδείχθηκε η αχίλλειος πτέρνα του. Οι γαρίδες ψήθηκαν ελάχιστα παραπάνω, το μπισκ ήταν καλό, το ασπράδι και ο κρόκος όπως ακριβώς έδειξε ο καλεσμένος chef Μανώλης Παπουτσάκης. Ναι, μαγείρεψε πολύ νόστιμα. Υπήρχαν όμως και οι πατάτες, οι οποίες έπρεπε να γίνουν πολύ λεπτή pasta, να τηγανιστούν και να δημιουργήσουν μία φωλιά. Δεν έγιναν ποτέ. “It’s a disaster” έλεγε ξανά και ξανά με ιταλική προφορά ο 44χρονος παίκτης του MasterChef.

Είναι φανερό -ακόμα και από το γεγονός ότι ξεκίνησε να μιλά Αγγλικά- πως η πίεση νίκησε τον Τζιοβάνι χθες το βράδυ στο MasterChef. Την ίδια στιγμή που ο Αλέξανδρος άγγιζε το τέλειο και η Μαρίνα τα έδινε όλα, εκείνος πάλευε με τον εαυτό του. Το άγχος, όπως είναι γνωστό, αποτελεί τον χειρότερο σύμβουλο. Ακόμα όμως και έτσι κατάφερε να δώσει ένα αξιοπρεπέστατο πιάτο.

Όλα αυτά, βέβαια, έχουν σημασία για το διαγωνιστικό τμήμα του MasterChef, αφού στο καθαρά τηλεοπτικό κομμάτι ο Ιταλός μάγειρας είναι ο μεγάλος νικητής στην καρδιά του κοινού. Οι χθεσινοβραδινές αντιδράσεις στο Twitter ήταν απλά άλλη μία απόδειξη για αυτό.

Α ρε Τζίο…..έχεις «γράψει» ιστορία σαν απ´τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν μέχρι τώρα…💔💔💔💔🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️ #MasterChefGR pic.twitter.com/ihlLZgr1hO

— Antonis M. Tsarouhis (@daisylou_71) May 19, 2021

Όχι, δεν είχαμε τις αποθεωτικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν τον James Καφετζή. Εδώ τα πράγματα ήταν πιο απλά: ο κόσμος χειροκροτούσε έναν παίκτη που δεν έπεσε ποτέ στην παγίδα της ίντριγκας.

Τζιοβάνι Σκαράτζι, ένας πραγματικός κύριος
Καθώς το MasterChef μπαίνει στην τελική ευθεία, τα μαχαίρια των παικτών βγαίνουν από το θηκάρι. Σε μία χρονιά που το παιχνίδι κατηγορείται για πολύ μεγαλύτερες δόσεις reality από ότι συνήθως, η χθεσινή βραδιά ήταν χαρακτηριστική.

Η Μαργαρίτα άφησε υπόνοιες ότι η αντίπαλη ομάδα της έκλεψε τη συνταγή, ο Παύλος ξεμπρόστιασε τον Διονύση για την άδικη συμπεριφορά του, ο Ιωάννης δήλωσε πως δεν έχει κανένα παράπονο από τον τελευταίο (ενώ πίσω από τις κάμερες τον χαρακτήρισε τοξικό), η Μαρίνα ήταν η γνωστή ανταγωνιστική Μαρίνα και ο Σωτήρης Κοντιζάς έφτασε στο σημείο να την πει άγρια στον Διονύση για το γεγονός ότι δεν ανέλαβε ποτέ πραγματικά ηγετικό ρόλο παρ’ ότι ήταν αρχηγός. Μία ωραία ατμόσφαιρα με άλλα λόγια.

Η ίντριγκα πήγε και ήρθε, τα επίπεδα reality ανέβηκαν σε επικίνδυνα σημεία αφού ο εκνευρισμός κάποιος παικτών -όπως του Ιωάννη- ανάγκασαν την παραγωγή να βάλει αρκετά «μπιμπ», και οι πισώπλατες μαχαιριές δεν έλειψαν. Μεγάλος απόντας από όλα αυτά; Ο Τζιοβάνι.

Δυστυχώς ο Τζιοβάνι αποχωρεί από το #MasterChefGR. Μακάρι όλοι οι παίκτες να έβλεπαν το παιχνίδι αυτό σαν εσένα: Μια μαγειρική πρόκληση για να γίνεις καλύτερος μακριά από ίντριγκες.
Ότι καλύτερο σου ευχόμαστε. pic.twitter.com/vlQQEh8CZa

— Koutsopoulos Hooligans (@TeamLeoHooligan) May 19, 2021

Δεν έπεσε ποτέ στην παγίδα της ίντριγκας
Όχι, όμως, μόνο χθες αλλά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο πεπειραμένος Ιταλός μάγειρας ήταν πάντα μία ήρεμη φωνή απέναντι σε κάθε καυγά που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει, ένα ευγενικό χαμόγελο ενάντια σε κάθε έκρηξη υπερβολικής λεβεντιάς, μία ειλικρινά ταπεινή φιγούρα σε ένα σύμπαν από πολύ συχνά υπέρμετρους εγωισμούς – τόσο μεγάλους που μόνο μερικά αστέρια Michelin θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό που σε αντίθεση με τους πιο νεαρούς συμπαίκτες του εκείνος αντιμετώπιζε με πολύ μεγαλύτερο σεβασμό τόσο την τριάδα των κριτών όσο και τους διάσημους καλεσμένους της γαστρονομικής ελληνικής σκηνής. Σαν να γνώριζε ακριβώς την αξία τους. Άλλωστε, ο Τζιοβάνι έχει δουλέψει σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και γνωρίζει καλά τι πάει να πει όλο αυτό.

Τι άνθρωπος ρε φίλε. Ψυχολογησε τέλεια τον Τζιοβάνι μόνο από την εικόνα του πιάτου. Ο καλύτερος καλεσμένος εβερ. #MasterChefGR pic.twitter.com/LlefdRxqpu

— Medea (@socialmedea_gr) May 19, 2021

Είναι τρομερό το πόσες συμβουλές για τη μαγειρική, τη φιλία, και τις ανθρώπινες σχέσεις έχουμε ακούσει από παίκτες που δεν έχουν συμπληρώσει ούτε 30 χρόνια ζωής. Κάτι, δηλαδή, που δεν έκανε ποτέ ο έμπειρος μαγειρικά αλλά και 44 ετών Τζιοβάνι.

Εκείνος προσπαθούσε να δείξει ό,τι είχε να δείξει μέσα από το παράδειγμα: δούλευε μεθοδικά και με φαντασία, ήθελε ησυχία και όχι φωνές, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του – αν και αυτό το τελευταίο, όπως και το γεγονός ότι δεν του άρεσε να επιβάλλει την άποψή του στους άλλους, σίγουρα του στοίχισε όταν ήταν αρχηγός.

Πόσο ξενέρωσαν οι κριτές όταν έμαθαν ότι το “κακό” πιάτο ήταν του Τζιοβάνι #MasterChefGR pic.twitter.com/AI6rC8RUdc

— Koutsopoulos Hooligans (@TeamLeoHooligan) May 19, 2021

Τελικά, το ποιος είναι ο Τζιοβάνι Σκαράτζι φάνηκε στο τέλος του επεισοδίου. Όταν οι κριτές τον βαθμολογούσαν με «6» για την ηρωική του προσπάθεια να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, εκείνος τους ευχαριστούσε νοητά δείχνοντας πως δεν αξίζει τόση επιείκεια το αποτέλεσμα που παρουσίασε. Ίσως, μάλιστα, να είχε δίκιο, αφού τόσο ο Σωτήρης Κοντιζάς όσο και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν μπόρεσαν να κρύψουν (στις γκριμάτσες τους) την απογοήτευση που ένιωσαν όταν κατάλαβαν πως ο Ιταλός μάγειρας θα αποχωρήσει από το παιχνίδι.

Sole Giaguaro
Ας κρατήσουμε όμως την αγάπη του κοινού για τον Τζιοβάνι, το οποίο δηλώνει ήδη την αμέριστη συμπαράσταση του σε έναν παίκτη που έκανε την ελληνική reality τηλεόραση λίγο καλύτερη με τη στάση του.

Ό,τι και να γίνει, εγώ θα πάω στη Ρόδο μόνο και μόνο για φάω στο εστιατόριο του Τζιοβάνι, εσείς; #MasterChefGR pic.twitter.com/2n12VkBYxV

— Valando (@Valando10) May 19, 2021

Το εστιατόριο του με τίτλο Sole Giaguaro (μία ευθεία αναφορά στο μυθιστόρημα του Italo Calvino, Κάτω από τον ιαγουάρο ήλιο) προβλέπεται να είναι ασφυκτικά γεμάτο τους μήνες που έρχονται. Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις στο MasterChef.

MasterChef spoiler: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δείχνει πόσο ερωτευμένος είναι!

Survivor sok spoiler: Απασφάλισε ο Νίκος Μπάρτζης κατά του Σάκη