Ο ΕΦΕΤ αποσύρει αυτό το προϊόν από τα Lidl


Ακατάλληλο προς κατανάλωση βρήκε συνεργείο του ΕΦΕΤ τυποποιημένo λευκό τυρί που διακινείται από τα σούπερ μάρκετ Lidl στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, ζήτησε και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι για την άμεση απόσυρση του συνόλου των παρτίδων που αφορούν σε λευκό τυρί άλμης από αγελαδινό γάλα, με την εμπορική ονομασία “ΓΑΛΠΟ”, σε πλαστικούς περιέκτες των 900 γραμμαρίων, 1 κιλού και 2 κιλών έκαστο, που παράγεται στην εταιρεία : ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ, 5ο χλμ. ΕΟ Τρικάλων – Πύλης και πωλείται στην Ελλάδα από την

επιχείρηση : ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ, λόγω πλήρους έλλειψης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος, όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, για την αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών.

Τα προϊόντα χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά ως προς την επισήμανση και η απόσυρση έγινε για την αναγραφή από την παραγωγό εταιρεία της απαιτούμενης από τη νομοθεσία πληροφόρησης για τη χώρα προέλευσης του γάλακτος, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς – προμήθειας γάλακτος και παραγωγής τελικών προϊόντων.

Πηγή: newsone.gr

Written by alexandros

Πλαφόν 4.608 ευρώ για όλες τις συντάξεις – Αυτή είναι η επίμαχη τροπολογία Βρούτση

Η απρόσμενη επίσκεψη που δέχτηκε η Μαίρη Λίντα στο Γηροκομείο Αθηνών