Ο αποκλεισμός των Ρώσων οδήγησε την Ανγκελίνα Ζουκ- Κράσνοβα στη Μολδαβία!

sports

Η Ανγκελίνα Ζουκ- Κράσνοβα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014.

Η Ρωσίδα Ανγκελίνα Ζουκ- Κράσνοβα θα αγωνίζεται από εδώ και πέρα με τη Μολδαβία. Ο ρωσικός αποκλεισμός την οδήγησε ν’ αλλάξει υπηκοότητα.

Η πρώην «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ ανακοίνωσε την απόφασή της. Η Ρωσική Ομοσπονδία δημοσιοποίησε το θέμα με την 30χρονη να δηλώνει: «Σκοπεύω να αγωνιστώ με τη Μολδαβία. Όσον αφορά την απόφασή μου, ο λόγος είναι ξεκάθαρος για τον καθένα. Σκέφτηκα.

Η Ρωσική ομάδα δεν έχει αγωνιστεί πουθενά για έξι χρόνια. Οπότε αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία για μένα. Τώρα προετοιμάζομαι για τη νέα σεζόν με τον προπονητή μου».

Την τελευταία φορά που είχε μετάσχει σε διεθνείς αγώνες ήταν τον Ιούλιο του 2015. Είχε πάρει την έκτη θέση σε μίτινγκ στη Λουκέρνη με άλμα στα 4,40μ.

Η Ζουκ- Κράσνοβα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 στη Ζυρίχη. Μια διοργάνωση που πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε αναδειχθεί η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα και το ασημένιο είχε κατακτήσει η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Σιντόροβα, η οποία αγωνιζόμενη φέτος ως Ανεξάρτητη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Εκεί που η Στεφανίδη πήρε την 4η θέση.

Ν’ αναφέρουμε ότι και η Ρωσική Ομοσπονδία της έδωσε το «πράσινο φως» ν’ αγωνίζεται με τη Μολδαβία.

Στη Ρωσία είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο εθνικό πρωτάθλημα το 2017. Επίσης, στις επιτυχίες της συγκαταλέγονται και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Τάμπερε το 2013. Τα ατομικά της ρεκόρ στον ανοιχτό είναι 4,70μ. και στον κλειστό 4,67μ.

Δείτε το άλμα της Ζουκ στα 4,60μ. που της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό το 2014

Φωτογραφία: azsportsimages

Η Γη Της Ελιάς

Η Γη της Ελιάς spoiler: Ο Γρηγόρης κάνει τα πάντα για να βρίσκεται κοντά στην Ευτυχία

Σασμός spoiler: Στα χέρια θα πιαστούν ο Άγγελος και ο Αστέρης για την Στέλλα