Δολοφονία Άλκη: Ο Άλκης θα δικαιωθεί όταν γίνουν πράξεις τα λόγια

Spoilers

Συλλήψεις, προσαγωγές, πένθος, συγγνώμες και πολλές κουβέντες που όμως θα έχουν νόημα μόνο όταν καταφέρει ο χαμός του Άλκη να αλλάξει την κατάσταση

Ο Άλκης «έφυγε» επειδή κάποια εγκληματικά στοιχεία εκμεταλλεύτηκαν το καθεστώς ατιμωρησίας που επικρατεί στην Αθήνα.

 

Και βέβαια ο Άλκης ήταν το θύμα μιας γενικότερης παράνοιας που επικρατεί στην Ελλάδα την οποία και προσπάθησα να περιγράψω. Μια παράνοια που καταλήγει να είναι εγκληματική και την οποία διαδέχεται η υποκρισία.

Για να μην παρεξηγηθούμε: Δε θέλω να πω ότι δε στενοχωρήθηκε κανείς για την εγκληματική πράξη στη Θεσσαλονίκη. Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε, με πρώτη την Πολιτεία και στη συνέχεια κάθε πολίτη της χώρας, είναι ότι για να έχει δικαίωση ο Άλκης θα πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά.

Αν είναι να μιλήσουμε ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι έπεσε κάποιος από τα σύννεφα ακούγοντας ειδήσεις περί ανεύρεσης οπλοστασίου σε σύνδεσμο. Δεν ήταν ένα σοκ για την κοινωνία αυτό. Ήταν κάτι που ΟΛΟΙ γνωρίζουν, ακόμα και η αστυνομία. Το «γιατί» θα έπρεπε να φτάσουμε σε ένα έγκλημα, προκειμένου να αποκαλυφθεί το οπλοστάσιο, είναι ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί.

Αν μας πουν ότι δε γνώριζαν, δεν θα τους πιστέψουμε. Αν δεν το γνώριζαν, τότε καλύτερα να σηκωθούν να φύγουν όλοι και να έρθουν άλλοι που θα κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

Ο φερόμενος ως φονιάς του Άλκη είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν με αξιόποινες πράξεις, απ’ όσο διαβάσαμε και μάλιστα αρκετά σοβαρές. Με κάποιο τρόπο βγήκε έξω και κυκλοφορούσε. Τι ακριβώς περιμέναμε; Την έκπληξη;

Ποιος τον έβγαλε έξω, γιατί τον έβγαλε έξω; Και δεν έχει συμβεί μόνο με αυτόν, αλλά και με πολλούς άλλους.

Κάμποσοι σύνδεσμοι είναι σκέτο οπλοστάσιο. Έπρεπε να σκοτώσει κάποιος τον Άλκη για να βγει στην επιφάνεια το θέμα;

Με πρόσχημα τον αθλητισμό, συγκεντρώνονται σε ομάδες και μαχαιρώνονται. Ούτε αυτό το γνωρίζουν; Τι έχουν κάνει;

Η πολιτική ηγεσία και η Αστυνομία εξεδήλωσαν τη θλίψη τους και την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε λύση του προβλήματος. Κατά την ταπεινή μου άποψη έπρεπε ΧΘΕΣ να παρουσιάσουν νομοθετικές ρυθμίσεις, να αυστηροποιήσουν τους κανόνες και κυρίως να δώσουν (σε βάθος χρόνου) την αίσθηση και την ασφάλεια στον κόσμο ότι θα τους τηρήσουν.

Όταν η Πολιτεία δεν περνάει την ασφάλεια ότι θα συγκρουστεί με αυτή την αλητεία, πως ακριβώς θα το κάνει ο πολίτης που θέλει την ησυχία του;

Μόνο με βαθιές τομές και μάλιστα άμεσα θα δικαιωθεί ο Άλκης πριν τελικά μείνουν με το πένθος αποκλειστικά οι δικοί του άνθρωποι. Ακόμα κι ο πατέρας του μέσα στον πόνο του ζήτησε ένα φιλικό Άρη- ΠΑΟΚ με τους οπαδούς των δύο ομάδων να βρίσκονται δίπλα.

Ούτε ΑΥΤΟ δεν είμαστε άξιοι να κάνουμε. Θα γίνουν τα άλλα;

Spoilers

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης είναι ο νέος Ρομπέν των Δασών

Άγριες Μέλισσες spoiler: Μυρσίνη και Αντιγόνη έρχονται ξανά σε σύγκρουση για τον Δούκα!