«Ντιμπέι ρε, τι κωλώνεις…»: Όταν ο Νίκος Αλέφαντος σχολίαζε με το μοναδικό του τρόπο τις εκλογές

Latest

Ο Νίκος Αλέφαντος έχει περάσει πια στην αιωνιότητα εδώ και τρία χρόνια, αποτελώντας μια σπουδαία φυσιογνωμία του ελληνικού ποδοσφαίρου με μοναδικές ατάκες, που έχουν μείνει στην ιστορία.

Ο μεγάλος θεωρητικός του αθλήματος έχει μείνει στον νου μας ακόμη και σήμερα για το μοναδικό τρόπο, με τον οποίο εξέφραζε την άποψή του, όχι μόνο στα ποδοσφαιρικά θέματα, αλλά και στα κοινωνικά και τα πολιτικά ζητήματα, που ανέκυπταν κατά καιρούς.

Το βίντεο για το… ντιμπέι που έγραψε ιστορία

Ήταν το 2015, όταν πριν από τις εκλογές, όπου επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ενέδιδε στην πίεση για μια τηλεμαχία, ή αλλιώς… ένα ντιμπέι, όπως το έλεγε ο σπουδαίος Αλέφαντος. Ο ίδιος «εξερράγη» τότε στον αέρα του ΑΡΤ εναντίον των πολιτικών και έλεγε «τι κωλώνεις ρε Σαμαρά; Ντιμπέι κάνε αύριο το πρωί…», σε μια ατάκα που ακόμη και σήμερα μνημονεύεται.

Το είχε πάει, δε, κι ένα επίπεδο… πιο μακριά, λέγοντας τότε πως θα ήθελε να κάνει «ντιμπέι» με τον Μουρίνιο και οποιονδήποτε άλλο προπονητή.

Το βιντεάκι εκείνο, μάλιστα, όπου ζητά το «ντιμπέι», είχε χρησιμοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 2019, όταν ζητούσε debate από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που τελικά πήρε τέσσερα χρόνια αργότερα. Ο άμεσος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς, δεν είχε αφήσει χαμένη την ευκαιρία για να στηρίξει τον αρχηγό του στη Βουλή πόσταρε το βιντεάκι με τον Νίκο Αλέφαντο να ζητάει ντιμπέι.

Ο Αλέφαντος, μάλιστα, θα απαντούσε στο pagenews.gr για το περιστατικό: «Ο Νίκος Παππάς, ο Νο2 υπουργός της κυβέρνησης, το δεξί χέρι του Τσίπρα τόσα χρόνια, έβαλε ένα βιντεάκι μου που έλεγα «Ντιμπέι ρε, ντιμπέι, τι φοβάσαι»! Δεν γίνεται να μην το σχολιάσω, μου το είπαν πάρα πολλοί. Καταρχήν, δεν ήταν προσβλητικό για εμένα, ευγενικός ήταν μαζί μου, είπε και ευχαριστώ όπως διάβασα. Όμως να ξέρει ο κόσμος ότι αυτά δεν τα είχα πει για τον Μητσοτάκη. Ήταν ένα παλιό βίντεο, για άλλους τα είχα πει αυτά. Επειδή η κυβέρνηση τώρα καλεί τον Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ, για αυτό ανέσυραν το παλιό βιντεάκι μου.

Γενικώς πάντως εγώ είμαι υπέρ των ντιμπέι. Ντιμπέιτ, ντιμπέι, λίγη σημασία έχει. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι προφέσορ. Το να βγεις και να μονομαχήσεις μπροστά στο λαό, είναι καθαρό, είναι ξηγημένο. Να βγουν οι δύο αρχηγοί να τα εξηγήσουν ωραία και ο λαός θα κρίνει. Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό, δεν έχω ασχοληθεί σε βάθος με το θέμα. Δεν είναι ο τομέας μου. Δεν βρίσκεις άκρη. Δεν θέλω να πάρω θέση. Είναι εύκολο να πας με το ρεύμα και να πουλήσεις φιγούρα. Δεν θα το κάνω διότι δεν το ξέρω καλά το θέμα.

Με ρωτάει ο Θέμης τι θα ψηφίσω. Μπορεί και να μην πάω καθόλου. Τελευταία στιγμή θα τους δω και θα κρίνω. Εγώ πάντως είμαι με τον Ολυμπιακό και με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Να το ξέρουν όλοι αυτοί. Θα παίξει ρόλο για εμένα».

Μιας και βρισκόμαστε σήμερα (10/5) σε μέρα debate, δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε αυτή την ατάκα. Πολύ περισσότερο, δε, συνειδητοποιήσαμε πόσο μαςnewsέχουν λείψει αγνοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, όπως ο κύριος Νίκος…
news

Σοκ: Στο χειρουργείο ο τραγουδιστής Θοδωρής Φέρρης – Τι συνέβη;

Εικόνες θλίψης και εγκατάλειψης:Πώς είναι σήμερα ο τάφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ