Συνταγή: Νηστίσιμη μηλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

συνταγή

Η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου είναι εύκολη και απίθανη. Μάλιστα, βάζει στη γέμιση σταφίδες, κανέλα και μαύρη ζάχαρη που χαρίζουν πλούσιο άρωμα στα μήλα και κάνουν τη μηλόπιτα να μυρίσει σε όλο το σπίτι.

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη
300 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
115 γρ. καλαμποκέλαιο
115 γρ. ελαιόλαδο
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
κανέλα

Μήλα
1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. καρύδια
50 γρ. ζάχαρη καστανή (σκούρα)
1/2 κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί έτσι μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη. Εναλλακτικά, τα ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μήλα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Συναρμολόγηση

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 4 χλ.

Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. στη λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρουμε στο εσωτερικό του το ένα φύλλο ζύμης.

Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των μήλων. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 50-60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Έτοιμη η νηστίσιμη μηλόπιτα!Η συνταγή είναι από το steliosparliaros.gr

Άγριες Μέλισσες

Άγριες Μέλισσες: Πεθαίνει πάλι ο Γιάννος και η μεγάλη εκδίκηση του Βόσκαρη!

Χamos

Μυρτώ Αλικάκη – Πέτρος Λαγούτης: Έχουμε ξεπεράσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια το πολιτισμένοι