Νίκολας Κέιτζ: «Ο Καλύτερος Φίλος Μου Είναι Ο Γάτος Μου Μέρλιν- Ανεβαίνει Στο Κρεβάτι Και Με Αγκαλιάζει»

Είμαι ένας οικογενειάρχης που του αρέσει να περνάει ήσυχα αρκετό χρόνο με τη γάτα του. Περνάω πολλές όμορφες στιγμές στο σπίτι μόνο με τη γάτα μου, διαβάζοντας. Θέλουμε να δείξουμε κάτι από αυτά;

Όχι, γιατί δεν είναι διασκεδαστικό», είπε σε συνέντευξή του στο Hollywood Reporter ο γνωστός-και συχνά εκκεντρικά παράξενος- Αμερικανός ηθοποιός Nicolas Cage. O 58χρονός Cage είναι λάτρης των γάτων.

Είναι αλήθεια ότι στις συνεντεύξεις του του αρέσει να μιλάει για τις γάτες του. Στο περιοδικό Variety αναφέρεται στην πίεση που μπορεί να του ασκεί ένας σκηνοθέτης κατά τα γυρίσματα μιας ταινίας. Και που είναι αγχωμένος και υπάρχει ένταση: «Στα γυρίσματα υπάρχει ένταση, άγχος. Είμαι νευρωτικός. Έχει πλάκα. Δεν είμαι όμως εγώ έτσι όταν είμαι στο σπίτι μου με το γάτο μου.

H γάτα που τον ηρεμεί είναι ο Μέρλιν, ένας πανέμορφος μαύρος γάτος, ράτσας Maine Coon, τον οποίο υποδέχτηκε στο σπίτι του το 2017. O Μέρλιν είναι η αδυναμία του. Γιατί έχει και άλλο γάτο στο σπίτι, που λέγεται Τίγκρα. Όμως ο Μέρλιν σημαίνει για αυτόν πολλά: «Δεν είναι μια συνηθισμένη γάτα. Είναι πολύ στοργικός, του αρέσει η ανθρώπινη επαφή. Ο δε άλλος δεν νοιάζεται καθόλου που έχω αδυναμία σε αυτόν».

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καλύτερος φίλος του, εκείνος χωρίς να το σκεφτεί απαντάει: « Ο Μέρλιν. Πολύ συχνά έρχεται στο κρεβάτι και με αγκαλιάζει. Και εγώ μπερδεύομαι. Νομίζω ότι είναι η γυναίκα μου, η Riko. Υπάρχει μια συναρπαστική, αγαπησιάρα και στοργική ενέργεια που έρχεται από αυτή τη γάτα. Είναι πραγματικά λατρεμένη. Για αυτό και είναι ο καλύτερος φίλος μου.

Το κλειδί είναι να τους δείχνεις σεβασμό. Και να τις αφήνεις να έρθουν εκείνες σε εσένα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όταν τις χαϊδεύεις, αυτή η σχέση είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Όταν αρχίζουν να γουργουρίζουν, σημαίνει ότι εκτιμούν ειλικρινά που είσαι εκεί. Τον τελευταίο καιρό, ο Μέρλιν και εγώ είχαμε κάποια προβλήματα επειδή πήρα λίγο ένα σκύλο Pomeranian. Και δεν είναι και πολύ χαρούμενος για αυτό.

Αλλά ο Μέρλιν είναι μια ασυνήθιστη γάτα. Δεν είναι το ίδιο με τις άλλες σχέσεις που είχα με γάτες όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει ένα πραγματικό, σχεδόν ανθρώπινο επίπεδο στοργής που πηγάζει από αυτόν που είναι σχεδόν σαν γιος. Είναι αρκετά έντονο».

Ο ηθοποιός ήταν από μικρός λάτρης των γάτων, από τότε που έσωσε ένα γατάκι με το όνομα Razzmatazz. Ήταν μικρός και τον θεωρούσε τον καλύτερο φίλο του. Και ο αδερφός του Cage, o Christopher Coppola, είναι γνωστός επίσης για την αγάπη του στις γάτες.

Η Γη Της Ελιάς spoiler: Ο Ιάκωβος φεύγει στην Ισπανία εγκαταλείποντας την Αθηνά

Ζοζεφίν: Η αξέχαστη φωτογραφία με την οποία μας έδειξε το στήθος της