Νευρική Ορθορεξία: Η Ψυχική Διαταραχή που απειλεί τους Χορτοφάγους

Η νευρική ορθορεξία σχετίζεται με την εμμονή με την «καθαρή» διατροφή που απαιτεί αυστηρή επιλογή και προετοιμασία γευμάτων ώστε αυτά να μην περιέχουν συστατικά που θα μπορούσαν με οποιονδήποτε τρόπο να επιβαρύνουν τον οργανισμό. Και βάση έρευνας του Πανεπιστημίου του York η οποία δημοσιεύεται στο «Appetite», αποτελεί ξεκάθαρο σημάδι δυσκολίας διαχείρισης της ψυχικής υγείας.
Όσοι έχουν κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει διατροφικές διαταραχές είναι πιο πιθανό να έρθουν αντιμέτωποι και με τη συγκεκριμένη.
Στην «επικίνδυνη» κατηγορία να νοσήσουν είναι…

και όσοι ακολουθούν ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, εκείνοι που βασανίζονται από ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές αλλά και τα άτομα με εμμονή με την εικόνα του σώματός τους.

«Τα ευρήματά μας ρίχνουν επιπλέον φως στο ποιοι βρίσκονται σε κίνδυνο και θα μπορούσε να βοηθήσει τους παρόχους υγείας να αναγνωρίσουν τα άτομα που πάσχουν από την ασθένεια και να τους παράσχουν την κατάλληλη θεραπεία», αναφέρει η επί κεφαλής της έρευνας Dr. Jennifer Mills

Διαβάστε περισσότερα
Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις βγει στο γυαλί και να μη σε ξέρει. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος

Ανέκδοτο: Μία γριά περπατάει στο πεζοδρόμιο σέρνοντας δύο σακουλές σκουπιδιών μία σε κάθε χέρι … Τρελό γέλιο

10 ασθένειες που μπορεί να μας σκοτώσουν σε μια Μέρα (video)