Νέος καταιγισμός ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ – Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ

neos-kataigismos-rouketon-apo-ti-lorida-tis-gazas-pros-to-israil-–-seirines-ichisan-sto-tel-aviv

Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι προχώρησε σε νέα εκτόξευση 130 ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ, σε απάντηση σε ισραηλινές επιδρομές που σκότωσαν διοικητές της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης και κατέστρεψαν ένα ακόμη κτίριο στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς εκτόξευσε πυραύλους ενάντια σε τρεις πόλεις του Ισραήλ “σε απάντηση στην επιδρομή στο κτίριο Αλ Σορούκ και στο θάνατο μιας ομάδας ηγετών”, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ήχησαν στο Τελ Αβίβ, σημείωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σκοτώθηκε εξάχρονο αγόρι

Ένα εξάχρονο αγόρι σκοτώθηκε στο Ισραήλ από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν Ισραηλινοί διασώστες, μετά από το νέο καταιγισμό ρουκετών που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Στην ισραηλινή πόλη Σντερότ, που βρίσκεται πολύ κοντά στον παλαιστινιακό θύλακα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης “δεν μπόρεσαν να σώσουν το μικρό παιδί εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων του”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, χωρίς να προσδιορίζουν τη φύση των τραυμάτων.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν – Νετανιάχου

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε σήμερα τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την έκκλησή του του προς όλα τα μέρη για μείωση των εντάσεων και για τερματισμό της βίας», ανέφερε σε ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να μπορούν να ζουν με ασφάλεια και «να απολαμβάνουν ελευθερία, ασφάλεια, ευημερία και δημοκρατία»

Χamos

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων που προστατεύονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης

athina-oikonomakou:-to-saloni-tis-einai-vgalmeno-apo-selides-periodikou

Αθηνά Οικονομάκου: Το σαλόνι της είναι βγαλμένο από σελίδες περιοδικού (φωτογραφία)