Νέοι έλεγχοι για την καταβολή του έως τη Μ. Τετάρτη – Κυρώσεις για τους αδιαφόρους εργοδότες

Στην Ελλάδα, η Επιθεώρηση Εργασίας προχώρησε σε ελέγχους σε επιχειρήσεις, προκειμένου να ελεγχθεί η τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας για το Δώρο Πάσχα, τις τριετίες και την αύξηση του κατώτατου μισθού στους δικαιούχους.

Ο στόχος των ελέγχων είναι να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων ως προς την αμοιβή, τη χορήγηση και την πληρωμή των αδειών τους και την εν γένει τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την 1η Απριλίου 2024 ισχύει ο νόμιμος κατώτατος μισθός στα 830 ευρώ και το νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο στα 37,07 ευρώ, χωρίς ηλικιακή διάκριση.

Επιπλέον, προβλέπεται η προσαύξηση του μισθού λόγω προϋπηρεσίας, με διαφορετικά ποσοστά ανάλογα με την είδος εργασίας του εργαζόμενου.

Οι εργοδότες οφείλουν να υποβάλλουν τις αλλαγές μισθών στο Πληροφοριακό Σύστημα “Εργάνη” εντός 30 ημερών από την πραγματοποίησή τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η καταβολή του επιδόματος Πάσχα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Μ. Τετάρτη και πρέπει να γίνει σε μετρητά, όχι σε είδος.

Για τους παραβάτες εργοδότες, η εκδίκαση των ποινών γίνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Written by admin

Ανάμεσα στους Έλληνες: Η λίστα με τους 20 πρωτότυπους και φιλόδοξους

Οι επιλεγμένοι καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο 2Night Show απόψε