Νέοι χάρτες του Meteo δείχνουν επικίνδυνες περιοχές με αφρικανική σκόνη και λασποβροχές – Κίνδυνος για εκρηκτικό κοκτέιλ στην Τρίτη

Την Τρίτη αναμένεται να κορυφωθεί το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης που πλήττει ήδη τη χώρα, ενώ ο καιρός θα επηρεαστεί σημαντικά από το φαινόμενο με θερμοκρασίες έως και 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην πρόγνωση του καιρού από το meteo σημειώνεται πως παράλληλα με την σαχαριανή (αφρικανική) σκόνη θα σημειωθούν σημαντικά επεισόδια λασποβροχής, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι τόσο ισχυρές που σε κάποιες περιπτώσεις η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τρίτη εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα.

Την Τετάρτη η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται:

– Με κόκκινες αποχρώσεις η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 23/04.

– Με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.

Καιρός: Εκρηκτικό κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης με λασποβροχές την Τρίτη – Νέοι χάρτες του meteo με τις «κόκκινες περιοχές» Καιρός: Εκρηκτικό κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης με λασποβροχές την Τρίτη – Νέοι χάρτες του meteo με τις «κόκκινες περιοχές»

Written by admin

Ο Ζαφείρης Μελάς μιλάει για τη φιλία του με τον Σταμάτη Γονίδη

Ρεκόρ εγγραφών για την επιστολική ψήφο: Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές