Menu

Νέο σύστημα πληρωμής Τελών Κυκλοφορίας ανά μήνα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

Η διαδικασία είναι απλή και πρέπει να πραγματοποιείται πριν την άρση της ακινησίας. Ο υπολογισμός της μηνιαίας καταβολής, γίνεται με τη διαίρεση του ποσού των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας διά του 12 και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ξέρουν πως ακόμα και σε περίπτωση που θα χρειαστούν την άρση ακινησίας για μικρότερο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα για 20 ημέρες, πρέπει να υπολογίζουν το μηνιαίο κόστος.

Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης οχήματος, υποχρεούται να θέσει εκ νέου το όχημά του σε ακινησία έως την τελευταία ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του, για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Επιπλέον, θα πρέπει να ξέρει πως το σύστημα τον υποχρεώνει να δηλώνει ακόμα και την αλλαγή του μέρους στο οποίο βρίσκεται το αυτοκίνητο – σε περίπτωση που αλλάξει το σημείο.

Εξίσου σημαντικό είναι το ότι σε περίπτωση ελέγχου, αν το όχημα φαίνεται σε ακινησία και ο οδηγός του το χρησιμοποιεί ενώ θα έπρεπε να το έχει θέσει εκ νέου σε ακινησία με βάση τους μήνες των Τελών Κυκλοφορίας που έχει πληρώσει, το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι ίσο με το διπλάσιο του ετήσιου κόστους των Τ.Κ.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη νέα τροπολογία προβλέπεται επίσης η περίπτωση άρσης της αναγκαστικής ακινησίας (λόγω για παράδειγμα κάποιας μηχανικής βλάβης ή ατυχήματος), όπου τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να καταβληθούν εντός δεκαπέντε ημερών από την ημερομηνία κατά την οποία έλαβε χώρα το γεγονός που οδήγησε στην αναγκαστική ακινησία του οχήματος.

Written by admin

Exit mobile version