Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η Τζωρτζίνα “‘εδειξε” την δολοφόνο, η Ίριδα τον τρόπο και η Μαλένα το κίνητρο

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Πέτρο Κουσουλό, η Δήμητρα Πισπιρίγκου φέρεται να ρωτήθηκε για τελευταία φορά αν εμμένει στην πεποίθηση ότι η αδελφή της είναι αθώα. Η απάντηση που φέρεται να έδωσε είναι η εξής: «Αν αποδειχθεί ότι έχει δολοφονήσει η αδελφή μου τα παιδιά, θα τη σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια».

Την ίδια ατάκα είχε πει κι ο εν διαστάσει σύζυγος της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις αρχές που «έσκασε» η πολύκροτη υπόθεση.

Προθεσμία για να καταθέσει ζήτησε και πήρε χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο των παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας. Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών βρέθηκε χθες το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, και συγκεκριμένα στο κελί της, ύστερα από το πόρισμα για τα δύο κορίτσια της, που μιλούσε για δολοφονία.

Το πόρισμα ανέφερε πως τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα πέθαναν από ασφυξία. Μοναδική ύποπτος θεωρείται και πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.Οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών επέδωσαν κλήση για ανωμοτί κατάθεση. Στο σημείο έφτασε και ο δικηγόρος της.

Οπως είχε διαρρεύσει από νωρίς, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί με υπόμνημα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Οθωνα Παπαδόπουλο, η κλήση για την ανωμοτί κατάθεσή της έχει προθεσμία έως την 8 Ιουλίου.

Μέχρι τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πρέπει να καταθέσει τις έγγραφες εξηγήσεις της, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως «πήρε προθεσμία για 8 Ιουλίου, με προοπτική να δοθεί λίγο ακόμη».

Επεσήμανε ακόμη ότι «οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει (οι έγγραφες εξηγήσεις) να γίνουν εντός 15 ημερών. Εχουμε δυνατότητα να εξαντλήσουμε το 15ημερο, δηλαδή μπορούμε να το πάμε μέχρι 14 Ιουλίου». Οπως είπε, το πιθανότερο είναι οι εξηγήσεις να δοθούν στις 11 με 12 Ιουλίου.

«Η Ρούλα εξακολουθεί να είναι σε έντονη ανησυχία ειδικά μετά την έκδοση του πορίσματος, ωστόσο συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά» δηλώνει ο δικηγόρος Οθων Παπαδόπουλος. Δεν υπήρξε, όπως επισήμανε, υπόνοια ότι το έχει κάνει κάποιος άλλος. «Πρέπει να ελέγξουμε πολύ προσεκτικά το πόρισμα για να δούμε τι άλλαξε μετά από τρία και 1,5 χρόνο αντίστοιχα και να δούμε πώς ξαφνικά κάποια παθολογικά αίτια μετατράπηκαν σε εγκληματικές ενέργειες», συμπλήρωσε.

«Το σημαντικό που αλλάζει τα δεδομένα είναι ότι από σήμερα θα έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα της δικογραφίας, τα οποία χρειαζόμαστε χρόνο να τα μελετήσουμε» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Ερωτηθείς για την κλήση για ανωμοτί κατάθεση από πλευράς της, ο δικηγόρος της τόνισε αυτή μπορεί να γίνει μέσω απολογητικού υπομνήματος για να βοηθηθεί χρονικά η διαδικασία αλλά αυτό δεν αποκλείει να της υποβληθούν ερωτήσεις.

Οσον αφορά στον Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει καμία επαφή μαζί του. «Η ίδια είπε ότι έχει απόλυτη ανάγκη την ηθική στήριξη τουλάχιστον από τον σύζυγό της. «Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι, με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά». «Δεν θα έπρεπε να πιστεύει ποτέ ότι θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα παιδιά της», αυτά είναι τα λόγια της», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Είναι βέβαιο πάντως ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έχει τα εξής «όπλα» στη φαρέτρα της όταν θα γίνει η δίκη:
>Τα αρχικά πορίσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων Τσάκωνα – Τσιόλα που αναφέρονται σε θανάτους από παθολογικά αίτια.

>Το πόρισμα του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Ιωαννίνων το οποίο αποδίδει τον θάνατο της Ιριδας σε αγενεσία φλεβοκόμβου.

>Τις εκθέσεις των δικών της 6 τεχνικών συμβούλων που ανατρέπουν όλες τις άλλες.

>Το ότι απουσίαζε από το δωμάτιο όταν πέθανε η Τζωρτζίνα

>Τις καταθέσεις μαρτύρων ότι αγαπούσε τα παιδιά της και δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε αυτά.

>Τη δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη, πριν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, πως «είναι η καλύτερη μάνα του κόσμου».

>Το ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί η πορεία της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα και οι Αρχές δεν έχουν βρει τον «προμηθευτή».

Η αλλαγή στάσης!
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι βέβαιο ότι προχώρησε σε αλλαγή στάσης για να αμφισβητήσει το πόρισμα Καρακούκη- Καλόγρηα που μιλά ξεκάθαρα για δολοφονίες! Ετσι αποδέχεται ξαφνικά τα πρώτα πορίσματα των ιατροδικαστών, που όχι μόνο είχε απορρίψει, αλλά είχε υποβάλει μέχρι και μήνυση κατά παντός υπευθύνου, αμφισβητώντας το ένα.

Η αλλαγή στάσης!
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι βέβαιο ότι προχώρησε σε αλλαγή στάσης για να αμφισβητήσει το πόρισμα Καρακούκη- Καλόγρηα που μιλά ξεκάθαρα για δολοφονίες! Ετσι αποδέχεται ξαφνικά τα πρώτα πορίσματα των ιατροδικαστών, που όχι μόνο είχε απορρίψει, αλλά είχε υποβάλει μέχρι και μήνυση κατά παντός υπευθύνου, αμφισβητώντας το ένα.

«Μας βγήκε ηπατική ανεπάρκεια, το οποίο βάσει γιατρών και εξετάσεων δεν ήταν εμπεριστατωμένο» έλεγε παλιότερα η 33χρονη.
Πλέον, η Ρούλα Πισπιρίγκου ετοιμάζει την επιχειρηματολογία της ώστε να υποστηρίξει ότι σωστά αποτυπώθηκε από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα πως το παιδί της πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και πάντως σίγουρα όχι από εγκληματική ενέργεια.

Αλλά και ο σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, άλλοτε δεχόταν τα πορίσματα, διαλύοντας κάθε υποψία από το μυαλό του κι άλλοτε τα αμφισβητούσε ευθέως. Στην περίπτωση της Ιριδας, φαίνεται πως η διάγνωση της απουσίας φλεβόκομβου ικανοποίησε και τους δύο γονείς.

«Οταν πήρα την αγενεσία φλεβόκομβου, με κάλυψε γιατί είναι μια απάντηση την οποία μου την τεκμηριώνει κιόλας. Πώς θα πήγαινε στο μυαλό σου μετά ότι έχει κάνει κάτι η Ρούλα;» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης. Ενώ και η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρει μόνο το καρδιολογικό εύρημα και όχι το πνευμονικό οίδημα που είχε γράψει ως δεύτερη αιτία θανάτου η κ. Τσιόλα στο πιστοποιητικό.

«Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δεν βάζω ποτέ διπλή αιτία. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε…» ανέφερε η κ. Τσιόλα.Ομως κι έτσι, ούτε σε αυτή την ιατροδικαστική υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση ή έστω υπόνοια εγκληματικής ενέργειας. Η 33χρονη κατηγορούμενη θα ξανακαλέσει την ιατροδικαστή 10 μέρες μετά.

«Οταν τελείωσε η ιατροδικαστική και βγήκε ο φλεβόκομβος και τελείωσε η υπόθεση και έκλεισε, πήγα στην Τσιόλα και της λέω: Το πανάκι μπορώ να το έχω, για να το βάλω μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα; Και μου είπε όχι» είπε η Πισπιρίγκου.

Survivor spoiler αποχώρηση 01/07: Η Σταυρούλα Χρυσαειδή αποχωρεί από το Survivor – trailer

Σuγκλονίζει η Έλενα Ακρίτα: “Και εγώ έχω κάνει άμβλωση όταν ήμουν 18 χρονών. Αυτό το παιδί αν είχε ζήσει..”