Νέα στάση εργασίας σε μετρό και τραμ τη Δευτέρα

Χωρίς μετρό και τραμ θα μείνει τη Δευτέρα η Αθήνα, από τις 9.00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.

Οι εργαζόμενοι κήρυξαν στάση εργασίας, καταγγέλλοντας τη «μεθοδευμένη απαξίωση των δομών και των μέσων των σταθερών συγκοινωνιών».

Υπενθυμίζεται ότι μετρό, ηλεκτρικός και τραμ «τράβηξαν» χειρόφρενο και την Παρασκευή, από τις 10.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

«Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, λύσεις και απαντήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, προσιτό οικονομικά για τους πολίτες, προκειμένου να παραμείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο ασφαλές και αξιόπιστο για το επιβατικό κοινό, διατηρώντας τη μορφή κοινωνικού αγαθού, όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένο κράτος» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Εμείς οι εργαζόμενοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, που έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, από όλους τους μνημονιακούς νόμους τόσο ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας, στην πολιτική διάλυσης, αποδόμησης και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας, των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών».

Μπουτάρης: Με τι κριτήριο ψήφισε -Τι είπε για το ΚΙΝΑΛ

Στο Αιγάλεω ψήφισε η Ρένα Δούρου (βίντεο)